A turizmus meghatározó szereplői ABC sorrendben

Szlachta, Rafał

Szlachta, Rafał

Lengyel Idegenforgalmi Szervezet/Polish Tourism Organisation (PTO)

Elnök

Szakmai életút

Rafał Szlachta lengyel diplomata, üzletember, a sport és turizmus nemzetközi szószólója. 2020 januárjáig a gazdasági ügyekért felelős minisztérium turisztikai főosztályának igazgatói posztját töltötte be, s a turisztikai promóciós tevékenységeket felügyelte a hazai és a globális piacon.

Közreműködött a Covid-19 következményei által súlyosan érintett turisztikai iparágat támogató intézkedésekben (pl. turisztikai utalvány és az ún. „turisztikai pajzs” létrehozásában).

A krakkói testnevelési egyetem turisztikai és szabadidős karán végzett; 2019-ben pedig a varsói egyetemen menedzsment szakon kezdte el a PhD fokozat megszerzését.

A thai boksz (muay thai) népszerűsításe terén sokéves tapasztalattal büszkélkedhet: mint a lengyel thai boksz szövetség elnöke, valamint a Thai Boksz Egyesületek Nemzetközi Szövetségének (IMFA) alelnöke, továbbá az Európai Thai Boksz Szövetség (EMF) főtitkára számos nemzetközi projektet irányított.

A szakember korábban saját vállalkozását működtette az idegenforgalmi szektorban: szabadidős tevékenységeket szervezett gyermekek és fiatalok számára, továbbá egy thai étterem tulajdonosa Krakkóban.

Folyékonyan beszél angolul és oroszul.