Új piacot kap Békásmegyer

Forrás: obuda.hu

 2017. augusztus 31. 12:27

A vállalkozói piac bontása befejeződött, megtörtént a terület régészeti feltárása, és kiválasztották a generálkivitelezőt is, így szeptemberben megkezdődhet az új békásmegyeri piac építése.

Mint az obuda.hu portál beszámolt róla, az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a projekt során mind a vásárlók, mind a kereskedők szempontjából a kivitelezés a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjon, ezért az építkezés ideje alatt ideiglenesen új árusítóhelyek létesültek a Pünkösdfürdő utca – Hatvany Lajos utca sarkán található területen.

Az önkormányzat a kivitelezésre a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó ajánlattevővel, a Market Építő Zrt-vel kötött szerződést, amely vállalta, hogy nettó 4 999 628 515 Ft-ért végzi el a kivitelezési munkálatokat.

Fotó: obuda.hu

Az építkezés a volt vállalkozói piac helyén, egy 190 férőhelyes mélygarázs kialakításával veszi kezdetét. A mélygarázs építését követően az új csarnoképület létrehozásával folytatódik a beruházás. Amint a csarnok bérlői elfoglalják végleges helyüket az új csarnoképületben, a régi épületet lebontják, és ezen a területen kerül kialakításra az árkádos árusító rész, valamint a közösségi tér. Az összes hasznos alapterület 11.000 m², melyből az árusító terület körülbelül 3700 m² lesz. A támogatott tervek szerint egy fedett-nyitott őstermelői piaccal, pavilonos jellegű kiskereskedelmi, szolgáltatói, vendéglátó funkciójú épületrészekkel rendelkező piaccsarnok épül, melyhez egy 2500 m²-es nyitott, árkádos terekkel lehatárolt, többfunkciós burkolt tér kapcsolódik.

Fotó: obuda.hu

A közösségi téren változatos utcabútorok, szökőkút és növénykazetták teszik majd komfortosabba a vásárlást. Az üzletek száma függ a felmerülő bérlői igényektől, ezért végleges számadattal csak a kivitelezés végén lehet szolgálni, de előzetes számítások alapján elmondható, hogy akár 200 üzlethelyiség is kialakítható az új piac területén. A projekt várható befejezése 2019 ősz.

(obuda.hu)

Kapcsolódó cikkek