Mire figyelj a babaszoba kialakításakor?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. június 15. 09:33

A babaszoba kialakítását, berendezését még a pici megszületése előtt érdemes elkezdeni. Fontos, hogy ehhez az örömteli, ám sokszor kihívást tartogató feladatra elég időt szánjunk, és ne az utolsó pillanatban akarjuk megcsinálni.

A bútorok és egyéb lakberendezési kiegészítők mellett a dekorokról sem szabad megfeledkeznünk. Azok ugyanis szépen díszítik a teret, sőt, sok esetben használati tárgyként is funkcionálnak. Ahhoz, hogy ki tudd választani a legmegfelelőbb dekorációs termékeket, nem árt odafigyelni néhány dologra!

Ezeket most összegyűjtöttük neked, hogy megkönnyítsünk a dolgodat, és az írásunk elolvasása után könnyen tudj termékeket választani. Ha igazán szép és egységes végeredményt szeretnél elérni, akkor nézz körül a Baby Inside Babatermékek babaszoba kollekciói között!

 

Ragadd meg a figyelmet!

Nagyon fontos, hogy a babaszoba kinézete harmonikus legyen. Ez azonban csak akkor valósulhat meg, ha legfeljebb kettő vagy három dolog ragadja meg azonnal a figyelmünket. Ha ennél több minden van benne, ami hangsúlyos színekkel, formákkal vagy mérettel rendelkezik, akkor az kellemetlen hatást kelthet.

Szuper ötlet például egy óriás méretű baldachin elhelyezése a babaszoba közepén, alatta a kisággyal vagy egy játszószőnyeggel. Ez egy monumentális dekorelem, ami azonnal felhívja magára a figyelmet, éppen ezért más hangsúlyos kiegészítő már nem feltétlenül kell.

Ha egységes összhangot szeretnél, akkor mindig legyen egy “vonalvezető”, például egy szín vagy egy minta

Fotó: babyinside.hu

 

Az egységesség összhangot teremt

Hajlamos lehetsz arra, hogy megvegyél mindent, ami megtetszik, vagy amibe első látásra beleszeretsz. Ez persze nem feltétlenül baj, de gondolj arra is, hogy ezek a tárgyak, kiegészítők hogyan fognak egymás mellett mutatni! A dekorációk ugyanis hiába szépek külön-külön, ha együtt furcsán néznek ki, vagy ami még rosszabb, a legkisebb mértékben sem passzolnak.

Ha egységes összhangot szeretnél, akkor mindig legyen egy “vonalvezető”, például egy szín vagy egy minta. Ez persze nem azt jelenti, hogy semmilyen másik árnyalat vagy motívum nem jelenhet meg a szobában. Azok kombinálásával is szép végeredményt kaphatsz, ha odafigyelsz, hogy a dekorációk passzoljanak egymáshoz.

 

A minőség is fontos

Bármilyen dekorról is legyen szó, nagyon fontos, hogy kizárólag minőségi termékeket válassz! Ha valami minőségi anyagokból, minőségi technológiával készül, akkor sokkal szebb látványt nyújt. Arról nem is beszélve, hogy ezek a tárgyak tovább szépek, épek maradnak. Emiatt pedig pénzben is jobban megéri ezekre áldozni, mint olyan tárgyakat venni, amik bár olcsóbbak, de nem ennyire jó minőségűek. Az anyagra különösen érdemes odafigyelni, a dekoráláskor ugyanis csak a 100%-ban káros anyagoktól mentes termékek jöhetnek számításba.

A babaszoba kialakítása, berendezése egy igazán különleges és örömteli feladat. Persze azért sok kihívást is tartogathat, például amikor a megfelelő dekortermékek kiválasztása kerül napirendre. Ha szem előtt tartod az általunk említett szempontokat, akkor magad is meg fogsz lepődni, hogy mennyire gyorsan rátalálsz a tökéletes dekorációkra.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.