Ingyenes borismereti képzéssorozatot indít az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 17. 12:51

Bor a vendéglátásban címmel ingyenes borismereti képzéssorozatot indít a Magyar Turisztikai Ügynökség, országszerte hét helyszínen. A képzés célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásanyagának bővítése.


Készülj Fel!

A tanfolyam során a résztvevő munkatársak megismerkedhetnek hazánk borvidékeivel, a jellemző borstílusokkal (különös tekintettel a képzés egyes helyszíneit adó régiók sajátosságaira, zászlósboraira), valamint a borfelszolgálás és a bor-étel párosítás alapelveivel.

A bor-étel párosítás alapelveivel is megismerkedhetnek a képzésen résztvevők

Fotó: MTÜ

A képzésen való részvétel lehetővé teszi a szakszerű borbemutatás alapismereteinek megszerzését, a borlap tudatos kialakítását, de a legújabb hazai trendekre is kitekint ezzel elősegítve, hogy a vendéglátóhelyek, illetve a résztvevő munkatársak személyesen is a magyar bor nagyköveteivé válhassanak.

A képzéssorozatot a borvilágban elismert nemzetközi borakadémikusok és hazánk legkiválóbb sommelier szakemberei tartják, országszerte hét helyszínen. A képzésen résztvevők a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított tanúsítványt kapnak.

Azok jelentkezését várják, akik rendszeresen kapcsolatba kerülnek a vendégekkel borajánlás kapcsán

Fotó: MTÜ

A képzést követően a weboldalon videós tananyagot tesznek elérhetővé annak érdekében, hogy a személyesen részt venni nem tudó kollégák egy összefoglaló online videó segítségével sajátíthassák el az elhangzott tananyag esszenciáját.

A képzéssorozat helyszínei és időpontjai:

  • Balatonfüred – Anna Grand Hotel – szeptember 29.
  • Szeged – Art Hotel – október 5.
  • Pécs – Hotel Laterum – október 13.
  • Eger – Hotel Eger& Park – október 20.
  • Sopron – Pannónia Hotel – október 27.
  • Nyíregyháza – Hunguest Hotel Sóstó – november 2.
  • Budapest – Larus Étterem és Rendezvényközpont – november 3

 

A tanfolyamra elsősorban felszolgálók, pincérek, pultosok, étteremvezetők, teremfőnökök, sommelier-k, éttermi borbeszerzésért felelős kollégák, és azon munkatársak jelentkezését várják a szervezők, akik rendszeresen kapcsolatba kerülnek a vendégekkel borajánlás, borválasztás segítése kapcsán.

A képzés ingyenes, azonban helyszínenként 50 főben korlátozott. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadják el.Regisztrálni ezen a weboldalon lehet.