XXII. alkalommal adták át a Best of Budapest díjakat

Forrás: turizmus.com

 2015. május 10. 17:17

A Budapest Week Publishing kiadó tulajdonosa1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit és üzleti partnereit, illetve a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó, szállodai és más idegenforgalmi szolgáltató szféra legjobbjainak.

Az idén beérkezett több mint kilencezer szavazat, valamint a szakmai zsűri szigorú ellenőrzése alapján ítélik oda – idén 59 különböző kategóriában – a legjobbaknak járó elismerést.

Idén a Budapest Week Publishing tíz kiemelt díjat adott át a Boscolo Budapest szállodában rendezett díjátadó fogadáson, a kzelmúltban. A kiemelt díjakat Freed Péter, a Budapest Week Publishing kiadó tulajdonosa és Francisck Réka Alíz, a Best of Budapest & Hungary főszerkesztője adta át, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke jelenlétében.

 

A tíz kiemelt díj közül a legrangosabb az Életmű díj melyet ezúttal a Best of Budapest & Hungary szakmai zsűrije Bock Józsefnek ítélt oda, aki több évtizede aktív résztvevője és alakítója nemcsak a magyar borkultúrának, de a vendéglátásnak és gasztronómiának is, és oroszlánrészt vállal a villányi régió fellendítésében.

A kiemelt díjak között egy új kategória is helyet kapott: a kiadó első alkalommal jutalmazta az »Év Gasztrobloggerét«. A blogolás manapság sokaknak olyan, mint a levegővétel, a gasztronómiai témájú blogok, internetes főzőnaplók száma gombamód szaporodik, jelentőségük és népszerűségük egyre nő. Úgy gondoljuk, hogy a gasztrobloggerek munkájukkal sokat tehetnek azért, hogy a fogyasztók és a vendéglátóhelyek közelebb kerüljenek egymáshoz, ezért felelősségük vitathatatlan. A gasztrobloggereknek személyes hitelességükkel és szakmaiságukkal kell kivívniuk olvasóik bizalmát, ezért a Best of Budapest & Hungary szakmai zsűrije e két szempont alapján mérlegelt és választotta Csíki Sándort. A minőségi írásairól, alaposságáról, felkészültségéről és szerteágazó érdeklődéséről ismert gasztroblogger a Food&Wine blogot vezeti.

Az »Év Séfje« díjra Wolf Andrást találta érdemesnek a kiadó szakmai zsűrije. A fiatalember nem mindennapi feladatot teljesít: egyszerre séfje egy ötcsillagos szállodának, a világ legszebb kávéházának és a belváros egyik legelegánsabb éttermének. A New York Kávéház és a Salon étterem a csúcsgasztronómiát képviselve együtt fáradozik azon, hogy a magyar gasztronómia nemzetközi megítélése minél pozitívabb legyen.

Az »Év Cukrásza« elismerés idén Raj Ráchel tortadizájnert illeti. A Tortaszalon tulajdonosa az egyik legismertebb tortatervező Magyarországon, aki a süteménykészítést művészeti tevékenységnek tekinti, és marcipánból bármit képes megalkotni. Workshopjain, rádió- és TV-műsorokban kész ezt a tudást tovább is adni – biztosan sok-sok ember életét fogja még megédesíteni.

Az »Év Éttermese« díjjal Modern kategóriában a zsűri László Árpádot, a Robinson – Timeless kitchen
és a BRGR-lánc jövőbelátó tulajdonosát díjazza, többek között azért a tehetségéért, hogy folyamatosan képes megújulni, és nemcsak követi a trendeket, hanem teremti is azokat.

Az »Év Éttermese« Classic kategóriában Rudits Károly, aki hazánkban a francia gasztronómia nagykövete. Nem kis vállalás, tekintve, hogy a francia gasztronómia 2014-ben felkerült az UNESCO világörökségi listájára.

»Az Év Szállodása« díjat Thomas M. Fischer, a Corinthia Hotel Budapest igazgatója kapja. Vezetése alatt
a szálloda új lendületet kapott: a hotel MICE-piacot célzó szolgáltatásai Budapesten egyedülálló elemekkel gazdagodtak (pl. „Sleep to perform" és „Food for thought"), CSR-tevékenysége erősödött, lakosztályai folyamatosan megújulnak. A szálloda nemrég elindított management trainee programja pedig a jövő szállodai vezetőit neveli.

Negyedik alkalommal díjazza a Best of Budapest & Hungary az éttermek, vendéglátóhelyek szavazatai alapján az »Év Gasztro-borász«-át, aki nemcsak az általa készített nedűvel, de a vendéglátóhelyek szakemberei iránti odafigyelésével, szakmai támogatásával, sommelier-k tréningjével, borvacsorák szervezésével is elnyerte
a gasztro szakma szimpátiáját. A 2014-es év gasztro-borásza ifj. Figula Mihály lett, akinek ugyan szíve csücske a Balaton-felvidék és környéke, és a régió népszerűsítésében is szerepet vállal, mégis lelkesen járja az egész országot. „A bor az utolsó romantika" mai rohanó világunkban – vallja szent meggyőződéssel.

2012 óta, amikor a Best of Budapest Best of Budapest & Hungary néven egész Magyarországra kiterjesztette tevékenységét, a vidék vendéglátásának legjobbjai is bekerülnek a díjazottak körébe.

»Az év éttermese« – Budapesten kívüli elismerést ezúttal Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd vehetik át, nemcsak azért, mert sokak szerint még mindig ők sütik a legjobb pizzát az országban, hanem mert példaértékű, ahogyan sikerre vitték éttermüket: az Anyukám Mondta sarok-bárból lett sarok-pizzéria, majd egy olyan bisztró, amely miatt érdemes átutazni akár több megyét is. A fivérek a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) gasztronómiai mozgalomban is nagy szerepet vállalnak.

»Az év szállodása« a Budapesten kívüli szállodák vezetői közül ezúttal Katz Péter, a büki és sárvári Danubius Health Spa Resort szállodák igazgatója lett. Díjazzuk már-már merésznek is nevezhető fejlesztéseit (pl. a büki szálloda profilváltása és az all-inclusive szolgáltatások bevezetése), melyekkel képes volt jelentősen növelni szállodái vonzerejét.