A Magyar Turizmus Zrt. szakkonferencián mutatta be borstratégiáját

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. március 12. 14:46

A „Nyitás a világra" címet viselő, immár hagyományosnak mondható borkonferencián a Magyar Turizmus Zrt-hez tartozó Agrármarketing Centrum részéről Lipcsey György vezérigazgató-helyettes ismertette a társaság borágazati stratégiáját.

A körülbelül 200 fős rendezvénynek 2015. március 5-én a budapesti Boscolo New York Palace adott otthont.

Az eseményt L. Simon László, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese nyitotta meg. Előadást tartott többek között Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke, és Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára is.

Hazánk mesés vidékeinek és minőségi borainak, ételeinek, különleges ízeinek népszerűsítése itthon és a világ minden táján kiemelt jelentőségű, ezért a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketig Vezérigazgatóság stratégiai célja, hogy integrálja a turizmusmarketing és az agrármarketing elemeit minden jelentősebb hazai fesztiválon, rendezvényen és bemutatón. Ez a bormarketing szempontjából nagy lehetőség - fogalmaz közleményében az MT Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. a KAMRA és a KAMRAPOLC programok elindításával a borászatok és az agrártermékek előállításával foglalkozó szektort és a turisztikai szolgáltatókat is támogatni szeretné. Az elképzelés lényege, hogy növelje a minőségi, kézműves vagy akár hungarikum borok és agrártermékek turisztikai szolgáltatásokhoz kapcsolt értékesítését. Ha az emberek megismerik és megszeretik a magyar agrártermékeket, köztük a kiváló magyar borokat, az fellendíti a gazdaságot, jó a vállalkozásoknak és a vásárlóknak is egyaránt. Ezért a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságának feladata, hogy az eddigieknél hatékonyabb módon teremtsen piacot a minőségi hazai agrár-termékeknek.