Almafák és méhkaptárok a tetőn Bécsben

 2014. május 08. 13:06

A biohotelek új generációjának tipikus tagja a bécsi Hotel Daniel, amelynek tetején már nyüzsögnek a méhek.

Nemcsak kaptárokkal, azaz méh hotelekkel várják a szorgos állatkákat, hanem almafákkal is, hogy ne kelljen messzire repülni a betevőért.  Az így megtermelt mézet szolgálják fel a reggelihez, és persze kapható is kis üvegekben, a portán lévő shopban.

 

Az egyedi dizájnnal rendelkező szálláshely, amely közvetlenül a Belvedere Palota mellett található éttermében a séf a hotel saját kertjéből származó gyógynövényekből, zöldségekből és gyümölcsökből készült fogásokat főz.

A méh-dédelgetés ma társadalmi ügy Bécsben. Első alkalommal rendezik meg május 13-án a Méhek Napját a bécsi Városházán, ahol a csíkos rovarokkal kapcsolatos információk mellett mézpiaccal, mézkóstolóval, bemutató-kaptárral és méhhotel-készítő műhellyel várják az érdeklődőket A város nemcsak aktív támogatója az ökológiai gazdálkodásnak, de úgy kezelnek számos rétet és parkot, hogy a Bécsben élő mintegy 200 millió méhnek mindig legyen elegendő tápláléka. Újabban egyre több városi létesítményen – például az Ebs Wien víztisztító telepen, a Központi Temetőnél, a Dunaszigeten - valamint múzeumok és szállodák tetején látják szívesen e hasznos rovarokat.