Kávéillat és bárhangulat a Millenárison

Forrás: turizmus.com

 2019. február 13. 12:24

Idén február 9-10-én szerveződött a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tízéves KávéBár Bazár, melynek a Millenáris Park B csarnoka adott otthont. A két nap során számos kiállító és program várta a vendégeket, s három szakmai bajnokság is zajlott.

A Magyar Cup Tasters Bajnokság nyertese Németh Attila (Flow Specialty Coffee Bar&Bistro) lett, így ő képviseli hazánkat a nyári, berlini világdöntőn. A nem hivatásos kávérajongók versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság győztese Szabó Diána (Tortaművek), a kreativitásra építő, s elsősorban a bártenderek számára meghirdetett Cold Brew Cocktail verseny, vagyis a kávékoktél készítés idei bajnoka pedig Horváth Réka (Société Budapest). A szakmai előadásokat is nagy érdeklődés fogadta mindkét napon.

Németh Attila, a Magyar Cup Tasters Bajnokság nyertese

Fotó: turizmus.com

Február 9-én 13:00 órától Szöllősi Lívia vezette a Kilimanjaro Specialty Coffee szervezésében zajló kávéfelismerést, őt követte Lonkai Márton home barista workshopja, majd indonéz kávékóstoló zajlott az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ támogatásával, Szongoth János közreműködésével. Várady Tibor panelbeszélgetése ezúttal a vendégekkel történő kommunikációt járta körbe, Riedl Annamáriával és Nagy Zoltánnal kiegészülve vitatták meg, a vendég-vendéglátó viszonyt. A napot Varró-Túróczi Anett pezsgőkurzusa zárta, melyhez izgalmas kóstolókat is kaptak a résztvevők.

A kiállítótér

Fotó: turizmus.com

Február 10-én, vasárnap a versenyek mellett egy igazán különleges bemutatóval indult a délután, az Enjoy Budapest Café robotjai látogatnak ki az eseményre, s Csizmadia Tibor, az Enjoy Robotics üzletág vezetője bemutatta, milyen az élet a programozott kollégákkal. Nem kevésbé volt figyelemre méltó a The Pink Project-előadás, ahol egy új kávé-variáns kerül szóba Lonkai Márton előadásában, majd Nagy-Bertók Anitának köszönhetően elsajátíthattuk a professzionális „kávéérzékelési” alapokat, vagyis bepillanthattunk a hivatásos kávékóstolók munkájába. Őt követte Bagdi Bence, a Berlinből érkező 19grams pörkölő képviselője, aki egy cuppingot, vagyis profi kávékóstolást tartott, késő délután pedig egy különleges teaelőadás zajlott Mihályi Zoltán prezentálásában.

A „civil” érdeklődők mellett a kávé- és italszakma színe-java is megjelent

Fotó: turizmus.com

Idén is sikeres kísérőprogram lett a második Bár-beszéd bárkonferencia, s a csarnokot a „civil” érdeklődők mellett a kávé- és italszakma színe-java megtöltötte, de jól ismert séfek is felbukkantak a közönség soraiban. A kávéillat pedig egész hétvégén betöltötte a hatalmas csarnokot, hiszen a látogatók a belépőjegy megvásárlásával 50 kiállító termékeit – köztük több mint kétszázféle kávét, valamint teákat, borokat, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket – kóstolhattak meg. A szakma és a törzsközönség mellett idén is sok új vendéget vonzott az esemény, amely ideális otthonra talált a Millenárison, s az indusztriális környezetet jól ellensúlyozta a modern, szinte bulihangulatúra szervezett kiállítótér

Kapcsolódó cikkek

Jubileumi KávéBár Bazár

2019. január 30.