Kovász a jó kenyér lelke

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 12. 11:59

Borral és kovásszal nem lehet hazudni – állítja a Magyar Pékszövetség kiadványa. Idén először vezetik be a minőségi, hazai kenyerek védjegyét.

A szakemberek szerint a Magyar Pékség Védjegy segít a fogyasztóknak, hogy eligazodjon a piacon, tudja, hol lehet hagyományos hazai termékeket vásárolni.

A jó minőségű kenyér kínálása fokmérője egy vendéglátó hely rangjának, része a minőségi vendéglátásnak is.

 

Az idei, a Szent István napi kenyér újbúza nem a balkáni pékségek egyentésztájából, nem a hipermarketek gépsoros gyártásából, de nem is az elitréteg pénztárcájához igazodó belvárosi pékműhelyekből kerül az ünnepi asztalokra. – olvasható a kis ismertető füzetben.

Az új slágertermék jellegzetessége, hogy úgynevezett közvetett tésztakészítési eljárással, kézi gömbölyítéssel és formázással, szakajtóban történő kelesztéssel, majd sütéssel állítják elő.

Bélzete világos, lazított, rugalmas, sima tapintású, adalék és kovászpótló anyag nélkül készül, amelyhez hagyományos kovászt használnak, így a kenyér megfelelő biológiai védelmét a természetes fermentáció biztosítja.

Úgy ismerjük fel az idei kedvencet, hogy először is megkeressük rajta a védjegyet, és meggyőződhetünk róla, hogy a formája kerek, a felülete fényes, vágott, cserepesedő, világos helyenként sötétbarna.