Online vásárlókra épít a frankfurti repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 24. 17:35

Az online shoppingot ötvözhetik a helyben történő vásárlással a frankfurti repülőtéren megforduló utasok a jövő év közepétől.

Egészen tavalyig folyamatosan növekvő nyereséget termeltek a frankfurti repülőtér üzletei és éttermei, az elmúlt üzleti év enyhe forgalom-visszaesése azonban arról győzte meg a repülőtér vezetését, hogy ideje kiépítenie internetes vásárlási szolgáltatásait – derül ki a WirtschaftsWoche német gazdasági hetilap e héten megjelent cikkéből.

A repülőtér üzemeltetője, a Fraport a jövő év közepéig megteremti a feltételeket az online és a helyben történő vásárlás előnyeit ötvöző szolgáltatáshoz. Az utasok egy új alkalmazás segítségével a jövőben már útközben kiválaszthatják a nekik tetsző árukat, amelyeket a repülőtérre érve átvehetnek vagy ott megtekintve elszállíttathatnak egy megadott címre. Az alkalmazás angol, mandarin, orosz, spanyol, és talán hindi nyelven áll majd rendelkezésre, és rajta keresztül tanácsokat, sőt útbaigazítást is kérhetnek majd a vásárlók.

A beruházás közel 10 millió euróba kerül, de ennél jóval nagyobb összegű haszonnal kecsegtet Stefan Schulte, a Fraport igazgatója szerint. Az új szolgáltatás erőssége épp abban rejlik majd, és abban különbözik más online áruházak szolgáltatásaitól, hogy a vásárlók kézbe foghatják, felpróbálhatják a megjelölt árukat. Ennek óriási a jelentősége, hiszen a frankfurti reptér üzleteiben nemcsak parfümöt vagy italokat, hanem például ruházati cikkeket is vásárolni lehet.