Tokajival ünnepeltek Budapesten a világ vezető borszakértői

 2014. március 06. 14:27

Március 1-jén szombaton este gyűltek össze közös ünneplésre a február 28. és március 2. között megrendezett V. VinCE Budapest Wine Show legbecsesebb vendégei, köztük neves előadók, borvásárlók, valamint bor- és gasztroszakírók.

Az illusztris vendégsereget – köztük a Master of Wine szakembereket – stílusosan az ország zászlós borvidéke, Tokaj köszöntötte.

Az est támogatója és főszervezője a Tokaj Kereskedőház Zrt. volt, amely a helyszínválasztással, a hangulattal és minden apró részlettel azt hangsúlyozta, hogy Tokaj megújul, új korszak kezdődik, a világ Budapesten egybegyűlt vezető szakemberei pedig ebből az új szellemből kaptak ízelítőt a rendezvényen. A Kiosk ehhez tökéletes hátteret biztosított. Az asztaloknál egy-egy tokaji borász ült, hogy ezzel is elősegítsék a vendégek információéhségének kielégítését.

A vacsora elején Tombor András, a Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottságának elnöke köszöntötte a vendégeket. Beszédében arra biztatta a szakembereket, hogy kóstoljanak  több tokaji bort, és egyben ígéretet tett arra, hogy néhány éven, de maximum tíz éven belül Tokaj ott lesz a világ legjelentősebb prémium bormárkái között.