Csődbe ment a legnagyobb szlovén síterep

Forrás: turizmus.com

 2014. október 21. 22:58

Csődbe ment a Maribor melletti Pohorje síterepét üzemeltető társaság, a helyi szállásadók azonban bíznak a helyzet megoldásában.

A Síelők.hu híre szerint a baj nem most kezdődött. A korábbról görgetett adósságokat a tavalyi kedvezőtlen tél csak tovább növelte. A tavalyi szezonban a síterep körülbelül 3,5 millió eurós bevételre tett szert, de ez még az éves működést sem fedezte, így a teljes nettó adósság mostanra elérte a 4 millió eurót (kb. 1,2 milliárd forint), ami miatt bizonytalanná vált a síterep jövőbeni sorsa.

Maribor rendelkezik a legnagyobb szlovén sípályarendszerrel, ráadásul hazánkhoz közeli síterepként minden évben honfitársaink százait várta és szolgálta is. A Car-Tour információi szerint az idei szilveszterre a szállások 80 százalékát már le is foglalták, így a hír különösen érzékenyen érintheti az ott szállást foglalókat. Az utazási iroda megkérdezte az egyik legnagyobb szálláslánc ügyvezetőjét, aki azt mondta: garantálni tudja, hogy az idei síszezon is zavartalan lesz, a síliftek azonos kapacitással működni fognak, hiszen mind a szállásadók, mind a síterep üzemeltetőinek érdeke, hogy minél hamarabb megtalálják a megoldást.

Ugyanezt erősítette meg kedden a kialakult helyzet megoldásában aktív szerepet vállaló Terme Maribor szállodavállalat is szerkesztőségünhöz eljuttatott közleményében.