Eltörli a roaming-díjakat az EU-ban a Vodafone

Forrás: MTI

 2016. április 03. 20:51

Minden új előfizető számára eltörli április elsejétől az európai uniós roaming-díjakat a Vodafone - jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója április 1-jén, budapesti sajtótájékoztatón.

Az április elsejével bevezetett új csomagokkal a Vodafone valamennyi havidíjas lakossági és üzleti előfizetője a belföldi feltételekkel megegyezően indíthat, fogadhat hívásokat, küldhet SMS-üzeneteket és a hazai adatkeretüket használhatják az unió területén is.

A korábbi Vodafone-csomagok előfizetői díjmentesen, a szerződéses időszak meghosszabbítása nélkül válthatnak. Emellett a távközlési cég jelentős mértékben növelte, egyes esetekben pedig megduplázta az új lakossági és üzleti csomagokban az adatkeretet, amit a vezérigazgató részben a 4G használat fokozatos terjedésével indokolt.

A mobilkommunikációs szolgáltató beszámolt arról is, hogy tavalyi bejelentése – a roaming-díjak eltörlése korlátlan Red csomagoknál – óta a fogyasztási szokások némileg megváltoztak, a teljes üzleti előfizetői kör több mint 50 százaléka, a lakossági ügyfeleknek pedig mintegy 40 százaléka él a roaming lehetőségével. Emellett csaknem 50 százalékkal növekedett az ügyfelek által felhasznált adatmennyiség, amelynek 25 százalékát 4G kapcsolaton keresztül bonyolították le.

Az Európai Parlament által tavaly elfogadott távközlési piacról szóló rendelet alapján 2016. április 30-tól minden szolgáltató köteles tovább csökkenteni roaming-díjait, 2017. június 15-től pedig megszűnnek a roaming-díjak.