Három új európai desztináció a KLM-nél

Forrás: turizmus.com

 2015. január 08. 13:13

A holland királyi légitársaság Belfast, Krakkó és Montpellier városával bővíti európai, középtávú hálózatát nyári menetrendjében. A desztinációk május 18-tól lesznek elérhetők napi szinten.

„Célunk, hogy folyamatosan fejlesszük középtávú hálózatunkat. Ezzel a három új desztinációval nemcsak légitársaságunk kínálatunk bővül, de Amszterdam szerepe is megnő mint csomópont" – fogalmazott Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója.

Belfast Észak-Írország fő- és legnagyobb városa is egyben, az Egyesült Királyság része, mi több, az öt legkedveltebb város egyike, a turisták körében nagy népszerűségnek örvend. Az észak-ír turisztikai hivatal ambiciózus célja, hogy 2020-ra 4,5 millióra növelje a látogatók számát (2012-ben 3 millió volt). Belfast lesz az első város Észak-Írországban a KLM kínálatában, és a légitársaság tizennegyedik desztinációja az Egyesült Királyság területén. A KLM járatai a George Best Belfast City repülőteret használják majd.

 

Körülbelül 1,7 millió lakosával Krakkó Lengyelország második legnagyobb és egyik legrégebbi városa, közkedvelt úti cél. „Történelmi központja" az UNESCO-világörökség része. Varsó után Krakkó lesz a második lengyel város a KLM palettáján.

Montpellier Franciaországban a nyolcadik legnagyobb város, történelmi központja mellett fő látványosságai közé tartoznak az utcán alkotó művészek és zenészek. Montpellier lesz a hatodik város Franciaországban, melybe a KLM közvetlenül szállít utasokat. Az Air France kínálatában jelenleg is szerepel, a francia légitársaság mindkét párizsi repülőtérről, az Orlyról, valamint a Charles de Gaulle-ról is indít járatokat Montpellier-be.