Kadétokat képeznek a Wizz Airnek

Forrás: turizmus.com

 2015. április 28. 17:31

A Wizz Air bejelentette, hogy ötéves együttműködési megállapodást kötött két repülésképzési szervezettel arról, hogy kadétokat képezzenek a légitársaság számára. A képzések 2015 szeptemberétől indulnak, kezdetben 40 kadét részvételével.

A kadétprogram az EASA szabályozásaival összhangban zajlik majd, és Airbus A320 típusminősítéssel kombinált integrált ATPL (Airline Transport Pilot Licence) is részét képezi majd.

A versenytárgyalásokat és az értékelési eljárást követően a Wizz Air a CTC Aviationt és a Közép-Európai Repülési Akadémiát (Central European Flight Academy) választotta a képzés megvalósítására. A kadétok a Wizz Air operációs szükségleteinek megfelelő tudást és képességeket fognak elsajátítani a kurzus során, ezáltal a program olyan felkészült másodpilótákkal fogja támogatni a légitársaság növekedését, akiket teljes munkaidőben légitársasági pilótának képeztek.

A kadétprogram lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy közvetlenül csatlakozzanak a légitársasághoz másodpilótaként, és Airbus A320 típusú repülőgépekkel repüljenek a Wizz Air útvonalhálózatán, miután átfogó képzésben részesültek. A másodpilóták számára kiváló karrierlehetőség nyílik, hiszen miután megszerezték a légitársaságnál a szükséges, többévnyi tapasztalatot, előléphetnek kapitány rangba.

A Wizz Air vállalja, hogy állást biztosít a végzetteknek (megfelelő szakértelem függvénye), miután sikeresen befejezték a képzést, ezáltal segítve a tanulókat, hogy biztosítani tudják a program finanszírozását. Ez a kezdetektől vállalt garancia ritka a légiközlekedésben, és bizonyítja a légitársaság elkötelezettségét amellett, hogy megtalálja a piacon a legrátermettebb kadétokat – áll a diszkont-légitársaság közleményében.