Ketten már befizettek a 2017-es holdutazásra

Forrás: TourismReview

 2014. június 25. 12:43

Az űrturizmussal foglalkozó SpaceAdventures társaság megerősítette, hogy két kliens már be is fizetett a 2017-re tervezett Hold körüli utazásra. A 110 millió euróba kerülő út a cég legdrágább utazási ajánlata.

A holdutazás jelentős változtatásokat igényel az elmúlt évtizedben nem nagyon variált Szojuz űrhajón – írta a TourismReview. A társaság tájékoztatása szerint ez a kommunikációs és a navigációs rendszer átalakítását jelenti, s az orosz mérnökök már dolgoznak rajta. Változtatnunk kell a felforrósodás elleni védelmen is, mert a Földre való visszatérésnél a sebesség a normálisnál sokkal nagyobb lesz – magyarázta Tom Shelley, a SpaceAdventure elnöke.

 

Új hálószoba modulra is szükség lesz, hogy nagyobb teret biztosítsanak az utasoknak az egy hétig tartó utazásra. A legénységet egyébként egy hivatásos orosz űrhajós irányítja majd. A holdutazáson kívül a társaságnak más útjai is vannak, például a Nemzetközi Űrállomásra – ez 38 millió euróba kerül. Hét turista már meg is tette ezt az utat, a következő utazást 2015-re tervezik. A nyolcadik utas egy brit operaénekes, Sarah Brightman lesz, s így ő lesz az első hivatásos zenész, aki énekelni fog az űrből.