Merre tart a Magyar Vitorlás Szövetség?

Forrás: turizmus.com

 2023. február 23. 17:15

A 45. Utazás Kiállítással együtt a 31. Budapest Boat Show, Magyarország legnagyobb szárazföldi hajós találkozója is megnyitotta kapuit a Hungexpo területén. A nyitónapon a Magyar Vitorlás Szövetségről hallgathattak meg beszélgetést az érdeklődők.

A Magyar Vitorlás Szövetség Hungexpón kiállított standját ismét egyfajta Vitorlás Stúdióvá alakította, ahol egymásnak adják a „kilincset” a vásár négy napján a vitorlás szakemberek. A nyitónapon a látogatók az „Erre tart a Magyar Vitorlás Szövetség” című beszélgetést hallgathatták meg, amelyen a szervezet elnöke és főtitkára osztotta meg a közeljövő legfontosabb feladatait, kihívásait.

A szövetség célja a vitorlás társadalomban felgyülemlett feszültségek levezetése, hiszen az élsport nem tud létezni nyugodt háttér nélkül. A biztonságos háttér pedig kiemelten fontos, tekintve, hogy Érdi Mária és a Vadnai testvérek személyében több olyan vitorlázója is van Magyarországnak, akik jelenleg is olimpiai kvóta megszerzésére törekednek. Miközben az elnökség és maga az elnök sem szeretne kötelező elvárásként plusz terhet tenni a sportolókra, de a hozzáállásuk, a felkészültségük és tudásuk alapján abszolút esélyesnek tartják őket komoly eredmények elérésére. Kiemelendőek az utánpótlás-eredmények is, amelyek az egész vitorlás sportág tekintetében bizakodásra adnak okot – hangzott el egyebek mellett a beszélgetésen.

A Budapest Boat Show nyitónapján a Magyar Vitorlás Szövetségről hallgathattak meg beszélgetést az érdeklődők

Fotó: Event Europe

Szó esett arról is, hogy a tavalyi év után idén is számos nemzetközi vitorlás versenynek ad otthont Magyarország, ilyen lesz például a csopaki U23-as Finn világbajnokság, valamint az RS Európa Kupa, amelyet Balatonfüreden rendeznek. Emellett sportolóink, köztük ifjúsági versenyzők sorra hozzák nemzetközi vizekről a jobbnál jobb eredményeket.

Haranghy Csaba, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke kérdésre ismét megerősítette: egyfajta „chairman”-ként tervezi vezetni a szakszövetséget, tehát közösen és projektekben gondolkodva szeretné még előrébb vinni a hazai vitorlázás ügyét, gyarapítani a sikereket.

Emlékezetes: a szövetség közgyűlése 2023. január 26-án rendkívüli tisztújító közgyűlés keretein belül választotta meg Haranghy Csabát elnökké, valamint szavazott bizalmat további 8 elnökségi tagnak.

A Magyar Vitorlás Szövetség standjánál a Budapest Boat Show idején ifjúsági vitorlázókkal, edzőkkel, klubvezetőkkel, versenyzőkkel, valamint Kékszalag-győztesekkel egyaránt találkozhatnak a látogatók. A szervezet munkatársai pedig akár technikai, akár adminisztratív kérdésekben mind a négy napon a vitorlázók rendelkezésére állnak.