Öt idei mozifilm, amely utazásra inspirálhat

Forrás: turizmus.com

 2023. július 07. 08:27

A Euronews Travel összeállításában öt olyan, 2023-ban bemutatott vagy bemutatásra kerülő mozifilm kapott helyet, amelyek egy utazáshoz is inspirációt adhatnak.

Az idei év öt kihagyhatatlan mozifilmjét mind varázslatos helyszíneken forgatták, ezért a következő utazásunkhoz is inspirációt meríthetünk belőlük – írja a Euronews Travel.

 

Indiana Jones és a sors tárcsája (Indiana Jones and the Dial of Destiny) Skóciában

A franchise Magyarországon június végén bemutatott, ötödik részében utoljára tér vissza a már idős Indiana Jones egy nagy kalandra. A Harrison Ford főszereplésével készült film a világ számos táján, de legfőképp Észak-Anglia és Skócia gyönyörű helyszínein játszódik.

Az Indiana Jones ötödik részének több jelenetét Skócia gyönyörű helyszínein vették fel

Fotó: 123rf.com

Mission: Impossible – Leszámolás – 1. rész (Mission: Impossible Dead Reckoning Part 1) Norvégiában

Az ikonikus filmsorozat itthon július közepén bemutatásra kerülő, hetedik részében a főhős, Ethan Hunt és csapata egy veszélyes fegyver nyomába erednek. A részben Norvégiában forgatott filmben látványos fjordok, hegyek, vízesések és sziklás tengerpartok is szerepet kaptak.

A Mission legutóbbi részének (Utóhatás) egyik emlékezetes jelenetét is Norvégiában vették fel, Tom Cruise akkor egy sziklafalra mászott fel.

 

Bazi nagy görög lagzi 3. (My Big Fat Greek Wedding 3) a görög szigeteken

Több mint húsz évvel az eredeti film után Nia Vardalos és John Corbett újra összeálltak egy harmadik részre. A szeptember elején bemutatásra kerülő filmet Korfu szigetén forgatták, a Portokalos família ugyanis Görögországba utazik egy családi összejövetelre.

A Bazi nagy görög lagzi harmadik részében Korfun jön össze a Portokalos család

Fotó: 123rf.com

Szeánsz Velencében (A Haunting in Venice) Velencében

Itthon szeptember közepétől láthatjuk a mozikban a thrillert, amelyben a már visszavonult Hercule Poirot egy velencei szeánszon lesz egy rejtélyes gyilkosság tanúja. A Kenneth Branagh főszereplésével készült filmet Agatha Christie  Hallowe’en Party című regénye ihlette, amelyet még soha nem filmesítettek meg.

 

Wonka (Wonka) Dél-Angliában

A Wonka Roald Dahl 1964-ben megjelent, Karcsi és a csokoládégyár című (a Charlie és a csokigyár című film alapjául is szolgáló) regényének előzménye. A film decemberben kerül a mozikba, és a Timothée Chalamet által alakított Willy Wonka fiatalkoráról szól.

A zenés fantasyt az Egyesült Királyság különböző helyszínein forgatták, többek között Bath-ban, Oxfordban és a dorseti parton.