Tatabányai utazási iroda ügyfelei maradtak hoppon

Forrás: Kemma

 2016. augusztus 10. 15:07

Ismeretlen tettes ellen csaknem negyvenen tettek feljelentést Tatabányán, ahol az egyik helyi utazási irodánál lefoglalták a családok utazásaikat, de az út füstbe ment, és az árát nem látták viszont - írja a helyi lap. Az MKEH oldalán egyelőre nem szerepel hivatalos tájékoztatás az ügyről.

A Kemma.hu információi szerint az alábbi kiírás várta az utasokat: "Technikai okok miatt zárva". Egy oroszlányi család szombaton utazott volna Bulgáriába egy hétre. A szülők lányuk ballagási ajándékát szerették volna „beváltani”. Az utazás teljes összegét kifizették, több, mint 480 ezer forintot. Hétfőn érdeklődtek, ám azt az információt kapták, hogy a szállást valóban lefoglalták, pénzmozgás azonban nem történt.

Fotó: www.kemma.hu

Felhívták az érintett utazási iroda vezetőjét, akinek volt férje vette fel a telefont és közölte, a volt felesége még múlt héten csütörtökön önként bevonult a pszichiátriára, a Szent Borbála Kórházba.

Egy vértesszőlősi édesanya hétéves kislányával és férjével utazott volna csütörtökön Egyiptomba, Hurghadára. Neki a lehető leggyorsabban kellett intézkedni. Panaszkodik, nem teheti meg gyermekével, hogy a megígért kirándulás elmarad, így egy másik utazási irodánál ugyanakkor, ugyanoda foglaltak egy másik szállást. Sovány vigasz – mondja – de az eredeti ár körülbelül háromnegyedét kérték, összességében azonban mégis kétszer kellett kifizetniük egy utat - írta a kemma.hu.

Ők pedig még a szerencsésebbek, hiszen van annyi félretett pénzük, hogy el tudjanak utazni. Még egyszer annyi pénzért.
Nem így egy tatabányai többgyermekes család: "csak" az előleget fizették ki, csaknem 75 ezer forintot; mégsem tehetik meg anyagi helyzetükből adódóan, hogy még egyszer befizessék egy másik utazási irodánál a nyaralás árát.

Úgy tudják, csaknem negyvenen éltek panasszal a tatabányai kapitányságon és tettek feljelentést, hivatalosan ismeretlen személy ellen.

Az e-cegjegyzek.hu adatai szerint „a cég tagja (részvényese) vagyoni részesedésének lefoglalása” alpontnál négy különböző számú végrehajtási ügy indult: 2013-as, 2014-es és 2015-ös dátumokkal. A vagyoni részesedés lefoglalásának időpontja mindegyiknél 2016. június 16., információik szerint ez azonban nem feltétlenül jelent valódi lefoglalást, csak annak elindítását. A cég egyetlen tagja az a nő, akit a hírek szerint jelenleg kórházban ápolnak.