Több millió fontos kártérítést fizethet az utasainak a Wizz Air Nagy-Britanniában

Forrás: turizmus.com

 2023. július 28. 09:55

A Wizz Air több millió fontot fizethet angliai utasok számára, miután a brit Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAA) végrehajtási eljárást indított a légitársaság ellen, válaszul a kifizetetlen visszatérítési igényekkel kapcsolatos panaszokra.

A brit hatóság közölte, hogy több hónapja kapcsolatban áll a Wizz Airrel, mivel sok panasz érkezett a légitársaságra, miszerint nem fizetett az utasoknak kártalanítást, főleg a járattörlések esetében. Paul Smith, a hatóság vezérigazgatója jelezte, hogy a Wizz Air viselkedése az elmúlt év során "elfogadhatatlan" és az utasok sokkal gyakrabban tettek panaszt a járataikkal kapcsolatban, mint más légitársaságok esetében – számolt be róla a The Guardian.

A vezérigazható elmondta, a légitársaságoknak "teljesíteniük kell kötelezettségeiket az utasokkal szemben járattörlés és késés esetén ", és a szabályozó hatóság "habozás nélkül beavatkozik, ha úgy látják, hogy a légitársaságok ezt nem teszik következetesen".

Akár több millió fontos kártérítést is fizethet a Wizz Air

Fotó: 123rf.com

 

A Wizz Air ígéretet tett arra, hogy változásokat vezet be irányelveiben, eljárásaiban, valamint az utasokkal zajló kommunikációban. Abba is beleegyezett, hogy felülvizsgálja az utasok járattörlések miatt keletkezett költségeit, például utazási költségeket és szállodai költségeket.

A CAA hangsúlyozta. “Garantáljuk, hogy azok az utasok, akik a közelmúltban kártérítési igénnyel léptek fel a légitársasággal szemben, de az igényüket a Wizz Air helytelenül elutasította, megkapják azt a pénzt, ami a törvény szerint jár nekik."

A szabályozó hatóság intézkedése a 2022. március 18-án vagy azt követően az Egyesült Királyság reptereiről induló vagy oda érkező járatokra vonatkozik, az ez időszak alatti eseteket automatikusan felülvizsgálják. Az utasok ezen időszakon kívül is kérhetik az ügyük újranyitását, amennyiben az nem 6 évnél régebben történt.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, tavaly a Wizz Air járatai indultak a leghosszabb késésekkel a brit repülőterekről.