Videó: egy turista bemászott a római Trevi-kútba, hogy megtöltse a kulacsát

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 17. 10:16

Ezúttal Párizsban és Rómában okoztak kellemetlenséget a rendetlen turisták. Míg két amerikai turista az Eiffel-toronyban töltötte az éjszakát, addig Rómában valaki a Trevi-kútból töltötte meg a vizespalackját.

Hétfő reggel az Eiffel-torony biztonsági személyzete két alvó amerikai turistát talált az emlékműben nyitás előtt. A két férfi – akik vasárnap estére vásároltak jegyet Párizs ikonikus attrakciójára – a túlzott alkoholfogyasztás miatt rekedt a toronyban – írta meg a CNN.

A turistákat „gyorsan eltávolították" az Eiffel-toronyból, és átadták a párizsi rendőrségnek. Mivel nem okoztak kárt, a történelmi vagy kulturális helyszín megsértésére vonatkozó bírságot elengedték, azonban birtokháborításért vádat emeltek a két férfi ellen.

Párizshoz hasonlóan Rómából sem tűntek el a rendbontó turisták, számolt be róla a CNN. Egy interneten terjedő videón látható, ahogyan egy turista bemászik a város ikonikus Trevi-kútjába, hogy megtölthesse vizespalackját. A múlt hónapban készült felvételen látható, ahogy a nő átsétál a köveken, hogy elérje a 18. századi nevezetesség közepét.

Miután megtöltötte az üveget a szökőkútból, már a kút mellett várta az esetre felfigyelt biztonsági őr, aki rövid szóváltás után elkíséri a turistát a helyszínről. Az nem derül ki, hogy a nőt letartóztatták-e az eset után, vagy esetleg bírságot szabtak ki rá. Utóbbi azonban igencsak valószínű, hiszen akár 500 eurós pénzbírságot is kaphatnak a turisták, ha belépnek a szökőkútba, amelyet széles körben a város egyik legismertebb nevezetességeként tartanak számon.

 

 

A nyáron nem ez az első eset, hogy Rómában rendetlen turistákat vettek videóra. Június végén egy turista kulccsal véste rá saját és barátnője nevét a Colosseum egyik falára.

(Nyitókép: 123rf.com)