Fagyival is csalogatják a turistákat a Balatonra

Forrás: turizmus.com

 2019. május 06. 15:01

Idén 13 fagylaltozó indul a hatodik alkalommal megrendezendő Balaton Fagyija 2019. versenyen.
A verseny segítségével a minőségi, helyi cukrászdákat szeretnék népszerűsíteni. Az idei győztes nevét néhány hét múlva hozzák nyilvánosságra.
Tavaly  a füredi Bagaméri Fagylaltozó sült almás, linzeres, Anna-báli csemege névre keresztelt nyalánksága lett a Balaton legjobb fagylaltja. A zsűriben ott volt Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke, valamint  a 2018-as év Balaton Fagyiját készítő Márton Sándor is, aki elmondta: „Egyre több jó fagylalt készül a Balatonon. Minden évben egyre változatosabb, egyre érdekesebb fagylaltokat kóstolhatunk meg.”
Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint „a verseny jó alkalom arra, hogy megmutassuk, a Balatonra nem csak borozni érdemes jönni a tavaszi időszakban. A fagylalt is lehet turisztikai tényező.”
A szövetség tavaly azt tapasztalta, hogy a turisták egy jó fagyiért képesek akár 30-50 kilométert is utazni. Sokan csak azért tekerték kerékpárjukkal körbe a Balatont, hogy minden cukrászdában megkóstolhassák a  versenyre benevezett különlegességet.

A turisták utazni is hajlandók a jó fagylaltért

Fotó: pexels.com

A fagylaltokat népszerűsítő akció a Nyitott Balaton elnevezésű kampány része, amely június 10-ig tart. Ennek keretében  150 olyan eseményt is szerveznek, amelyekkel turistákat próbálnak csalni a tavaszi időszakban is a Balatonra. A kampányhoz 267 szálláshely és 133 vendéglátóegység is csatlakozott. Ezek különböző kedvezményekkel várják a vendégeket.