Golfozni hív Kenya

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 17. 11:36

Egyhetes golfrendezvénnyel népszerűsítette a kenyai golfozást a közelmúltban a Kenyai Turisztikai Hivatal, a Kenya Ladies Coast Open keretében a hölgyjátékosok több pályát is kipróbálhattak a kenyai partokon.

A Kenya Tourism Board (KTB) belföldi és külföldi promóciójában egyaránt kiemelten kezeli a sportturizmust, amiben az ország népszerűsítésében eredményes sportolóik fontos szerepet kapnak.

Negyven golfpályájával Kenya kedvelt úti cél a golfozók körében, a színvonalas pályák az ország értékes turisztikai termékének számítanak. A hölgyek idei versenye országszerte több golfklubból vonzotta a versenyzőket, igazolva a golf és a turizmus szoros kapcsolatát. A rendezvény utolsó állomása a Mombasa Golf Club volt. Mr. Allan Njoroge, a KTB igazgatója a díjak átadása közben a családi döntéshozóként számon tartott hölgyeket belföldi utazásra, a tengerparti városok felfedezésére ösztönözte.

A KTB évek óta komoly erőfeszítéseket tesz a kenyai golfturizmus népszerűsítésére. A tavalyi évben első alkalommal rendeztek golffesztivált 30 turizmusban dolgozó, a fontosabb küldőpiacokról érkező külföldi golfjátékosnak, korábban 12 nemzetközi, a játékhoz értő szakújságíróval ismertették meg a legjobb golfpályákat.

Az ország a közeljövőben ad otthon az UNWTO regionális konferenciájának a régió idegenforgalmának fellendítéséről, tíz kelet-afrikai állam képviseletével. A 2015 októberében megrendezendő 5. Magical Kenya Travel Expóra 35 ország képviselőit várják.