Jordánia titokzatos világa

Forrás: turizmus.com

 2019. április 08. 12:28

A Travo Jordan az STR CEE jordániai partnere büszke országa sokszínűségére, és ennek köszönhetően változatos programokat kínál mind az incentive, mint a nyaraló turistáknak.

A magyar piacon sokáig az olcsó aqabai nyaralóhellyel azonosították az országot, pedig sokkal több ennél. Igaz, az utasok között még mindig sokan rácsodálkoznak Jordánia áraira, de aki végül elutazik, elégedetten tér vissza. Az országot átszelő körút során úgy érezhetjük magunkat, mint egy felgyorsított történelemórán a nagy civilizációk nyomait kutatva.

Fotó: Pixabay

A 3000 éves Petra  titokzatos rózsaszín sziklavárosának felkeresése ugyanannyira felejthetetlen élmény, mint eltölteni egy éjszakát Wadi Rum vörös sivatagában. Igazi kuriózum felkeresni a magas sótartalmáról híres Holt-tengert, vagy a római kor legnagyobb fennmaradt városát, Jerasht. Az út során feltétlenül érdemes megpihenni a korallzátonyairól híres Aqabában, a Vörös-tenger kedvelt üdülőparadicsomában, ami nem csak a búvároknak jelent nagy élményt.

Az utazást a helyiek messze földön híres vendégszeretete teszi még érdekesebbé, és a hasunk is elégedett lesz, az ételek egészségesek és fenségesek. Az utazásra legjobban a tavaszi és őszi hónapokat ajánljuk.

(X)