Kincskeresők előnyben: hétvégén Wekerlei Garázsvásár Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 07. 13:20

Szeptember 10-én újra megnyílnak a kispesti Wekerletelep udvarai, és kincsvadászok lepik el a városrész különlegas hangulatú utcáit.

A Wekerletelepen az első szervezett esemény 2013-ban volt, ahol több család összefogva, azonos időben szervezte meg a garázsvásár fesztivál csíráját. 2014 tavaszán a Wekerle lakótelep 16 családja közösen szervezte meg az első hivatalos wekerlei Garázsvásár-fesztivált - közölték lapunkkal a szervezők.

A mostani, immár 15. Wekerlei Garázsvásár Fesztivált szeptember 10-én, szombaton rendezik meg 9-től 17 óráig.

Míg 2021-ben 31 helyszínen zajlott a fesztivál, 130 árusító részvételével, addig ezen a hétvégén már 233 wekerlei család portékái között lehet nézelődni és vásárolgatni minden eddiginél több, 52 helyszínen. A vásárlás mellett meglepetés programok, előadások és finomságok várják az érdeklődőket ezen a napon.

A garázsvásári helyszínek térképe online és nyomtatott formában is elérhető.

Kincskeresés szombaton a Wekerletelep 52 helyszínén

Fotó: Wekerlei Garázsvásár Fesztivál

A szervezők üzemeltetnek egy infopontot a garázsvásár ideje alatt a Közös Kávézó előtti téren, ahol szívesen eligazítják az érdeklődőket.

Ha valaki barangolás közben megéhezett, annak érdemes felkeresnie a Wekerletelep valamelyik vendéglátóhelyét – tucatnyi helyszínen várják speciális garázsvásáros ajánlattal.

A Wekerlei Garázsvásár Fesztivál közösségi szervezésben, önkéntesek munkája révén valósul meg.

Kapcsolódó cikkek