Márton-napi libalakoma a Vörösmarty téri Téli Fesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2019. november 12. 12:16

A november 8-án nyitott Budapesti Téli Fesztivál és Vásár minden héten más-más tematikus gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat. Ez a hét libaételekkel és újborral hívogat a Vörösmarty térre.

Gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a Budapesti Téli Fesztivál és Vásár a látogatókat 2019. november 8. és 2020. január 1. között a most megújult Vörösmarty téren, valamint a Deák és a Fővám téren is.

Hangulatkép a Budapesti Téli Fesztiválról és Vásárról

Fotó: BFTK/Halmai Gyöngyi

A programot szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a téli fesztivál keretében a Vörösmarty téren bemutatja a magyarság kulturális értékeit: kézműves remekekkel, a tradicionális magyar gasztronómiai termékekkel, a tájegységekre jellemző ételek és borrégiók kínálatának felsorakoztatásával, színpadi produkciókkal, játszóházzal várja a látogatókat.

A gasztronómiai kínálat hetente változik

Fotó: BFTK/Halmai Gyöngyi

A vásár hét hetében más lesz a tematikus gasztronómiai kínálat. Ez a hét, Szent Márton hete – libaételekkel és újborral hívogat a Vörösmarty térre, ahol – a vendéglátóhelyeken – itthon és külföldön évtizedek óta elismert vendéglősök állnak a pultok mögött. A szakemberek  képviselik, közvetítik a kárpát-medencei gasztrokulturális értékeket, a téli ünnepkör hagyományait. Hagyományhűen, kistermelői alapanyagokkal, a magyar családi kisgazdaságok legjobb termékeivel dolgoznak – írja a BFTK közleményében.

Számos program várja a látogatókat

Fotó: BFTK/Halmai Gyöngyi

A vásár ideje alatt közel 160 programot kínálnak. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertre kerül sor hétköznaponként és hétvégén egyaránt. A gyerekeket hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokkal várják.