Mind az öt érzékszervére hatunk a japán turistáknak

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. július 03. 14:35

A Magyar Turizmus Zrt. munkatársa június 27-én Tokióban a magyar világörökségi helyszíneket mutatta be a nagyközönségnek. A magyar vonatkozású előadást a Magyar Turizmus Zrt. japán munkatársa Katsuta Motoji tartotta.

Katsuta Motoji a világörökségek mellett zenei kínálatunk, termálvizeink és gasztronómiánk is komoly szerepet játszik abban, hogy hazánk egy különleges és izgalmas úti célnak számít Japánban.

Olyan világhírű magyar világörökségeket mutatott be a japán közönségnek, mint Tokaj, Hortobágy és Pannonhalma. Előadásában arra helyezte a hangsúlyt, hogy hazánk turisztikai kínálata mind az öt érzékszervre hat.

„A magyar nép ázsiai eredetének köszönhetően mindig is tárt karokkal fogadta a japán utazókat. Világörökségi helyszíneink, gyönyörű tájaink, bájos kisvárosok és falvak gyönyörködtetik az ide látogatók szemét. Rendkívül gazdag zenei kínálatunk, különböző egészségügyi problémákra javallott termálvíz kínálatunk és a magyar konyha, valamint 22 borvidékünk minden érzékszervet elkényeztetnek. A híres tokaji bor, pirospaprikával készülő ételeink a japán utazók körében különösen kedveltek. Ezen kívül gyakori visszajelzés részükről kínálatunk kiváló ár-érték aránya, a magas minőségű szolgáltatásokhoz is pénztárcabarát áron juthatnak hozzá" – mondta el Katsuta Motoji.

Hazánk a japánok számára egy nagyon érdekes és kuriózumokkal teli úti cél. A turisztikai televízió-műsorok viszonylag sokat foglalkoznak Magyarországgal, az Európára szakosodott utazásszervezők ezért szívesen választják úti célnak. A térségből érkezők számára a legjellemzőbb „húzó termék" még mindig a Bécs-Budapest-Prága körút, de az ún. Pearl-Road együttműködésben szereplő, három országot (Horvátország, Szlovénia, Magyarország) magába foglaló tematikus utak is kezdenek előtérbe kerülni. Hazánkban a japán turisták leginkább Budapest, a fesztiválok, a nagyrendezvények, a bor és gasztronómia, illetve kultúránk iránt érdeklődnek. A tematikus utak közül a népi hagyományokra (például hímzésre) vagy a zenére (zenei utazás nagy zeneszerzők nyomában) épülők iránt van kereslet.

A magyarországi világörökségi helyszíneket nem csak külföldön, hanem belföldön is népszerűsíti a Magyar Turizmus Zrt., többek között az alábbi honlapon keresztül.