Miskolcon mutatkozik be Kárpátalja turisztikai kínálata (is) a hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2016. január 25. 22:28

2016. január 28-31-e között Miskolcon, a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangon mutatja be turisztikai kínálatát a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács a miskolci TDM, a fesztivál szervezői és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület közös meghívására.

Kárpátalja földrajzi elhelyezkedése, természeti adottságai, sokszínű kultúrája kedvezően befolyásolja a térség idegenforgalmi kínálatát. Kárpátalja-szerte lépten-nyomon találkozunk az ezeréves magyar kultúrát hirdető emlékhelyekkel: Vereckei-hágó, Tisza forrása, Rákóczi szabadságharc helyszínei, munkácsi vár, huszti vár, csak hogy néhányat említsünk. A turizmus Kárpátalja egyik legfontosabb gazdasági húzóágazata a szakemberek szerint. Ilyen megfontolásból alakult meg 2014-ben a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács, a megyei magyar turisztikai szervezetek összefogásának köszönhetően. Alapító tagjai a turizmussal foglalkozó kárpátaljai magyar nonprofit szervezetek, turisztikai intézmények, vállalkozások, vállalkozók és magánszemélyek.

 

A szervezet főbb céljai: a kárpátaljai turizmus fejlesztése, Kárpátalja egységes magyar turisztikai arculatának kialakítása, a turizmussal foglalkozó kárpátaljai magyar jogi- és természetes személyek érdekeinek képviselete, turisztikai desztináció menedzsment rendszer kiépítése és működtetése.  A szervezeten belül hét munkaszekció működik: fesztiválok, rendezvények, gasztronómia, falusi turizmus, borászat, aktív turizmus, idegenvezetők, épített örökség.

Kárpátalja egységes bemutatkozása a Miskolci Kocsonya Farsangon reményt és lehetőséget ad újabb magyar turisták megnyerésére és a magyar-magyar kapcsolat építésére határon innen és túl.

Fotók: Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács