Fogyókúra nélkül eltüntethető a hasi zsírfelesleg?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. június 01. 08:56

A szabadidő eltöltése jó lehetőséget kínál a testmozgásra. A kerékpározás, futás vagy bármely labdajáték kiváló kikapcsolódást nyújthat bárki számára. A kültéren vagy beltéren végzett edzések szintén alkalmasak a tartalmas időtöltésre, és még egészségünkre is kedvező hatással vannak.
A rendszeres mozgás általában segít változtatni a testalkatunkon, hozzájárulhat a fogyáshoz is. Azonban vannak olyan testrészek, ahonnan nehezen tűnik el a felesleg. Ilyen többek között a hasi terület, melyről a makacs zsírpárnák leggyorsabban külső beavatkozás segítségével távolíthatóak el. Az Aesthetica Orvosi Központ Legend Lift alakformáló kezelése izomerősítést, zsírbontást és feszesítést foglal egybe, így plasztikai műtét nélkül is gyorsan elérhető az ideális testalkat. Mielőtt jobban megismernénk a kezelést, érdemes tisztában lenni a hasi zsír funkciójával és kialakulásának okaival.

 

A hasi zsír kell vagy nem?

A hasizmok felett elhelyezkedő zsírpárnák sokunk életét megkeserítik. A kidomborodó has látványa nem túl esztétikus, emellett pedig egészségünket is befolyásoló állapot. Összefüggésbe hozható a magas vérnyomás és koleszterin, szívproblémák, valamint a II-es típusú cukorbetegség kialakulásával.

A szabadidő eltöltése jó lehetőséget kínál a testmozgásra

Fotó: Ingyenes stock fotó

 

A hasi zsír a káros hatások mellett rendelkezik több hasznos funkcióval. A hasi szervek védelmén túl energiatartalékot képez nehezebb időszakokra felkészülve. Szerepet játszik továbbá az anyagcsere-folyamatokban is. Mindenképpen szükségünk van tehát hasi zsírra, csak a mértékét kell kordában tartani.

 

Hogyan alakulhat ki?

Az elhízás a hastájékon több okból következhet be. A genetika, hormonális változások és az egészségtelen életmód mind hozzájárulhatnak a kialakulásához. Ezenkívül bizonyos gyógyszerek szedése miatt megnövekedhet az étvágy, ami további zsírfelhalmozást eredményezhet. A nagyobb mértékben kidudorodó has megjelenését okozhatja a zsírlerakódáson túl egyéb probléma is. Lehet, hogy emésztési gondok miatt puffad a has, vagy a kitágult gyomor és belek miatt lesz látványosan nagyméretű a hasunk.

Főként a nőket sújtó probléma változókorban is gyakori, vagy a terhesség miatt szintén előfordul. Az esztétikus megjelenést még inkább rontja a szétnyílt hasizom, és a megnyúlt bőrön megjelenő striák.

 

Mit tehetünk ellene?

A helyes táplálkozással és mozgással sokat tehetünk azért, hogy csökkentsük a hasi zsírpárnákat. A zsírégető aerob edzés, mint a futás, kerékpározás, séta vagy úszás jó lehetőséget kínál a változásra. A folyamat hosszú és sokak számára nem jelent tökéletes megoldást, például a genetikai okokból induló hasi zsír esetében.

A Legend Lift alakformáló kezelés segíthet a problémán, hiszen modern technológiával, személyre szabott terv alapján végzik a beavatkozásokat. A háromféle eszközt kombináló kezelés különbözően hat a zsírra. A tripoláris rádiófrekvencia a zsírt célozza meg, a DMA izomaktivitás technológia stimuláló hatású, míg a mechanikus masszázs a nyirokkeringést fokozza.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.