A főváros ismét egymilliárdot fordít lakossági fejlesztési ötletek megvalósítására

Forrás: MTI

 2021. november 03. 12:27

Ismét egymilliárd forintot fordít a fővárosi önkormányzat a budapestiek ötleteinek megvalósítására a közösségi költségvetés keretében - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény szerint Budapesten 2021-22-ben, a fővárosi közösségi költségvetés első tesztévét követően ismét egymilliárd forintos keretből valósítja meg az önkormányzat a lakosok által beadott ötletek közül a legnépszerűbbeket.

A közösségi költségvetés elnevezésű programban három kategóriában, összesen egymilliárd forint értékben valósít meg lakossági fejlesztési ötleteket az önkormányzat. A tavalyi keretből 15 olyan javaslat megvalósítását kezdte el az önkormányzat, melyeket budapestiek adtak be.

Emlékeztettek, a közösségi költségvetés olyan - általában önkormányzati - program, amelynek keretében a település költségvetetéséből bizonyos összeg felhasználására a város lakói tehetnek javaslatot.

fejlesztes

Három kategóriában valósít meg lakossági fejlesztési ötleteket Budapest

Fotó: 123rf.com

Az ötleteket 2022. január 31-ig lehet beadni a projekt hivatalos weboldalán keresztül. Idén már 16 éves kortól is lehet ötletet beadni.

A kategóriák célja Budapest zöldítése, a hátrányos helyzetű közösségek segítése, valamint az együttműködés fejlesztése a város közösségeiben, illetve a budapestiek és a főváros, valamint annak intézményei között.
A közlemény szerint a főváros költségvetésében elkülönített összegről Budapest közössége, vagyis a lakosság ötletei alapján, és mindvégig a lakossággal együttműködésben dönt a városvezetés.