Dubaji Világkiállítás: reflektorfényben a magyar divat

Forrás: turizmus.com

 2021. november 30. 10:21

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) különleges rendezvénysorozat keretében mutatta be a hazai divat- és formatervezők munkásságát Dubajban, a Magyar Pavilonban.

A Dubai Design Week egyik központi eseményeként megrendezett Downtown Design keretében 10 hazai formatervező designtárgyait tekinthették meg az érdeklődők.

A kiállítás népszerűsége nem csak a látogatók számában mutatkozott meg, ugyanis sokan már a helyszínen konkrét vásárlási igényekkel fordultak a tervezők felé.

Budapest Select Fashion Show

Fotó: MTÜ

A hét másik kiemelt eseményén, a Budapest Select Fashion Show-n hét hazai márka mutatta be kollekcióját A divatbemutatóra összesen 200 szakmai vendég és újságíró, valamint influencer és buyer látogatott el, hogy megismerhessék a magyar tervezők kreativitását.

Downtown Design - magyar stand

Fotó: MTÜ

Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója a Woman’s Pavilonban megrendezett kerekasztal-beszélgetésen képviselte a hazai divat ipart, amelyen a nemzetközi szakma képviselői a divat jövőjéről, a női vezetők szerepéről és a fenntarthatóság fontosságáról értekeztek.

A cikk ezen a linken olvasható.