Giro d'Italia-prezentáció a magyar rajt- és célvárosoknak

Forrás: turizmus.com

 2019. november 28. 10:46

Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövő évi Giro d'Italiáról a GiroHungary2020 csapata a Millennium Házában.

A Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) által szervezett rendezvényen a városvezetők bepillantást nyerhettek az olasz kerékpáros körverseny kulisszái mögé, kikérték a véleményüket, és a közös munka részleteiről is szó esett sportszakmai, marketing és turisztikai szempontból – közölte az MTI tudósítása szerint az NSÜ.

A kerékpáros verseny hatalmas lehetőség arra, hogy az érintett városok bemutatkozzanak a nemzetközi publikum előtt

Fotó: giroditalia.it

Nagy Zsigmond, a sportügynökség ügyvezető igazgatója elmondta, a Giro májusi magyarországi rajtja hatalmas lehetőség az érintett városok számára, ezért is volt fontos, hogy személyesen is találkozhattak a vezetőikkel. „Országos jelentőségű eseményről beszélünk, így az együttműködés, a jó partneri viszony közös érdek. 2020 mérföldkő lesz a kerékpársport szempontjából, hiszen először rendezhetünk ilyen szintű országúti versenyt.  Pontosan tisztában vagyunk a felelősséggel, és azzal is, hogy ez mekkora feladat. Ehhez kértük a városok partnerségét, és nyitott kapukat döngettünk, hiszen mind örömmel fogadták a Girót. A Magyar Kerékpáros Szövetséggel kötött megállapodásunk pedig arra garancia, hogy a sportszakmai megvalósítás is rendben lesz” – tette hozzá.

Révész Máriusz, a GiroHungary2020 szervezőbizottságának elnöke, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos megerősítette: a Giro d'Italia hatalmas lehetőség minden érintett település számára, hiszen a világ figyelmét Magyarországra irányítja. Mint mondta, az elmúlt években több mint nyolcszázmillióan követték az olasz körverseny eseményeit, érdekes belegondolni, hogy ezek az emberek jövőre a magyarországi városokat és falvakat fogják látni a szakaszokon és a televíziók képernyői előtt.
„Várható, hogy a települések között emiatt egészséges versengés alakul majd ki, sőt a kreatív megoldásokat, a legjobb ötleteket maguk a szervezők is díjazzák” – tette hozzá.

Az NSÜ tájékoztatása kitér rá, hogy a sportszakmai háttérről a Magyar Kerékpáros Szövetség csapata gondoskodik, Eisenkrammer Károly, a GiroHungary2020 operatív vezetője ugyanakkor megjegyezte, a Girónak nem létezik pusztán sportszakmai megközelítése, hiszen a marketing, a kommunikáció, a turisztika szorosan kapcsolódik a sportszakmához - benne van minden egyes döntésükben.

A verseny egyben televíziós show is, melynek a hátterét az érintett városok adják

Fotó: giroditalia.it

„Egy ekkora médiaesemény esetében nem lehet figyelmen kívül hagyni a turisztikai és marketingkérdéseket, hiszen a Giro amellett, hogy magas színvonalú országúti kerékpárverseny, egyben televíziós show is, melynek a hátterét az érintett városok adják. Ennek megfelelően ezek legszebb részeit kell megmutatnunk, a legjobb pillanatokban, a legjobban feldíszítve, és ami talán a legfontosabb: a legnagyobb biztonsággal” – mondta Eisenkrammer Károly.

A 103. Giro d'Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9. és 11. között, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette.

Kapcsolódó cikkek