Régiós siker Makaón

Forrás: turizmus.com

 2017. október 19. 13:19

Az október 16-17-én, Makaón megrendezett Global Tourism Economy Forum (GTEF) díszvendége a 16 közép- és kelet-európai ország volt, Magyarország koordinálásával – olvasható a KKM tájékoztatójában.

A rendezvényre kiutazó magyar delegációt Boros Emese vezette, aki tárgyalt többek között az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) főtitkárával. A turizmusdiplomáciai feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos felszólalt a UNWTO miniszteri kerekasztal beszélgetésén is, amelynek témája, idén a regionális együttműködés volt. Beszédében méltatta a Kína–Közép-Kelet Európai Országok sikeres turisztikai együttműködését, aminek egyik kézzelfogható eredménye, hogy a 16 ország közösen, egy régióként tudott bemutatkozni a nemzetközi turizmus legnagyobb küldő országának számító Kína szakmai elitje előtt.

 

Fotó: Jávorkai Péter

A fórumhoz több üzleti találkozó is kapcsolódott, ezért a delegációt elkísérte Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Hay Zsuzsanna, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ gazdasági igazgatója, Szigetvári József, a Szállás.hu ügyvezetője, valamint Jávorkai Péter, a SKAL International Hungary elnöke is. A GTEF és a hozzá kapcsolódó üzleti találkozók kiváló lehetőséget biztosítottak arra, hogy Magyarország tovább színesítse, fejlessze távol-keleti turisztikai és gazdasági kapcsolatait. A tárgyalások alapján reális esély mutatkozik, hogy a délnyugat-kínai régiót és Magyarországot a jövőben közvetlen légi járat kapcsolja össze, ami a térségben élő, közel 200 millió, a kínai átlagnál jobb anyagi helyzetű utazó elérése miatt is fontos lenne.

 

Fotó: BFTK

Sikere volt a Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével megvalósított közös standnak is, ahol a résztvevők a régió turisztikai kínálatának megismerése mellett magyar borokat és édességeket is megkóstolhattak. A Turisztikai Koordinációs Központ által szervezett kulturális program és nyereményjáték keretében a közönség próbára tehette a KKE országokról szóló ismereteit és a két nyertes egy-egy régióba szóló utazással gazdagodott – zárul a KKM közleménye.