A Villa Medici munkatársa Chaine des Rotisseurs versenyén

 2013. május 16. 15:58

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Chaîne des Rôtisseurs, ez évben tizennyolcadik alkalommal rendezte meg az egyesülethez tartozó szállodákban és a „Chaîne” éttermekben dolgozó fiatal szakácsok részére a „Jeunes Commis Rôtisseurs”-t, azaz az ifjú szakácsok magyarországi versenyét.

A verseny 2013. május 11-én zajlott, és a Budapest Gazdasági Főiskola tanműhelye biztosított eszközöket és megfelelő hátteret az ifjú versenyzőknek. A Villa Medici étterem által indított fiatal tehetség, Humli Dávid összesítésben a II. helyet szerezte meg.
A versenyen olyan 27 év alatti szakácsok indulhattak, akiket egy, a Chaîne Egyesülethez tartozó étterem vezetője, tulajdonosa benevezett a versenyre. A neves gasztronómiai szervezet célja, hogy a „Jeunes Commis Rôtisseurs” verseny évenkénti, rendszeres megszervezésével elősegítsék a „Chaîne-házak”-ban dolgozó fiatal szakácsok magas szintű oktatását, nevelését, szakmai munkájuk színvonalának emelését.
A hazai verseny előkészítéséért és lebonyolításáért Kovács Lázár mesterszakács, a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság elnökségi tagja felelt, aki maga is egy ilyen versenyen tűnt fel és indult el a siker útján.
A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyert arra, hogy képviselje hazánkat a „Jeunes Commis Rôtisseurs” Világversenyén, amelyet idén Isztambulban rendeznek meg.