Luxusétterem nyílt a szarvasi high-tech irodaházban

Forrás: turizmus.com

 2023. április 20. 09:32

A Holt-Körös partján, az óvárossal átellenben avatták fel Szarvas első hi-tech épületét, amely körül a jövőben egy új városrész születhet. A létesítmény a Gree klímaberendezések hazai forgalmazójaként ismert Cool4u Kft. irodáinak és az Újváros Bisztró nevű luxusétteremnek ad otthont.

Amikor a szarvasi Cool4u Kft. elnyerte a világ első számú klímamárkája, a Gree magyarországi kereskedelmi jogát, a tulajdonosokban felmerült a gondolat, hogy egy új irodaházba helyezik át a vállalat székhelyét. Végül a Holt-Körös túlpartján, az óvárossal szemben építették fel a város első hi-tech épületét.

A Tiba Építész Stúdió által tervezett épületben intelligens rendszerek vezérlik a frisslevegő betáplálást, a hőmérséklet-szabályozást, az árnyékolást, a világítást, a professzionális audió- és videótechnikát. Arcfelismerő rendszer lett telepítve a beléptetéshez, mely kezeli a jogosultságokat.

 

Luxusétterem helyieknek és turistáknak

A társaság két tulajdonosa, Szin Csaba és Szin Bence az épület földszintjén nyitotta meg tavaly év végén több hónapos próbaüzem után az átlagemberek számára is elérhető luxuséttermüket, az Újváros Bisztrót, amely főként helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők csúcskávéival várja vendégeit.

Gyönyörű környezetben található az étterem

Fotó: Újváros Bisztró

A vendéglátóhely kreatív séfje a nemrégiben Békésszentandrásra költözött Várvizi Péter, a hazánk első két Michelin-csillagos étterme, az Onyx kutatóséfje, aki mellett örömmel vállalta a munkát Piltz Zoltán is vezető séfként. Utóbbi korábban Londonban is bizonyította a tehetségét, ahol egy előkelő indiai család három Michelin-csillagos éttermében dolgozott, hazaköltözése után pedig a Costes tagja is volt.

Az étterem belső tere

Fotó: Újváros Bisztró

Mivel mindketten otthonosan mozognak a konyhában, az ázsiai és az arab ízek is jelentős szerepet kaptak az új étlapon, így a legizgalmasabb fogások között például a lazacot szakés narancsos szósszal tálalják, a gnocchi-t pedig sáfrányos szósszal öntik nyakon. Ezzel együtt a tulajdonosok és a séfek is törekedtek arra, hogy a helyi termelőket bevonják az üzletbe. Ez sikerült is, hiszen az alapanyagok nagy százaléka Szarvas 50 kilométeres vonzáskörzetéből érkezik a konyhára.


Aranyporral szórt cappuccino és merész borpárosítások

Gondoltak azokra is, akik exkluzív kávéélményre vágynak. A kulináris élvezetre egy barista champion a garancia, aki Bécsből költözött Szarvasra, miután nagyon prosperálónak találta a koncepciót. Az egyedülálló specialty kávévonalat olasz, magyar és nemzetközi csúcspörkölők csúcstételei alkotják. A felszolgáláskor minden érzékszervet kényeztetik, ugyanis egy üvegcséből illatozhatjuk meg az éppen fogyasztott kávé őrölt változatát. Sőt, még 24 karátos aranyporral szórt habos csodát is kérhetünk.

Kifejezetten erős az Újváros Bisztró koktélvonala is. Ennek kialakításához Ódor Andrást, a világ 50 legjobb bárja közé egyedüli magyarként beválogatott Barside bartenderét kérték fel.

A borkínálatot nem tájegység, hanem a hazai domináns szőlőfajták szerint válogattak össze.

Szin Csaba és Szin Bence célja, hogy úgy emeljék az országos élvonalba az éttermet, hogy az közben megfizethető maradjon a helyieknek és a betérő turistáknak egyaránt.