Új helyre költözik a zalaszántói Mézeskalács Ház

Forrás: turizmus.com

 2015. január 20. 14:36

Június elsején nyitja majd meg kapuit az új helyre költöző, de a falu Főutcáján maradó zalaszántói Mézeskalács Ház. Itt sem kell majd belépőjegyet váltani.

Ahogyan az szokás, meg lehet kóstolni a finom mézeseket, bodzaszörpöt lehet majd kortyolgatni, és sokféle házi készítésű lekvárt is beszerezhetünk.

Június elsejétől előzetes bejelentést követően, csoportokat is fogadnak majd. Új szolgáltatásokat is be szeretne vezetni a Mézeskalács Ház és Múzeum tulajdonosa, Drótos Gyöngyi, ilyen például a megrendelésre házhoz szállított, vasárnapi falusi húsleves.

A Hévíz és Keszthely közelében lévő Zalaszántón és kistérségében számos a látnivaló, érdemes ellátogatni oda. A Tátika-hegyen halomsírokat, valamint Európa legnagyobb, 1993-ban felszentelt buddhista sztúpáját tekinthetjük meg és természetesen emléktárgyakat vásárolhatunk.

A közelben lévő Gyöngyösi Csárdánál betyársírokat talál a látogató. A szépen felújított zsidó temető is a látnivalókat gyarapítja. Újra látogatható az ország legnagyobb kiterjedésű falujában, Cserszegtomajon a 32 méter magas, faszerkezetű kilátó és a barlang. A kilátóban lift teremt akadálymentességet. (LGY)