Új üzem és az 50 000. iVario: a Rational Wittenheim SAS a siker kapujában

Forrás: turizmus.com

 2021. július 05. 12:03

Nagy nap a Rational Wittenheim SAS számára: az ötvenezredik iVario június végén került kiszállításra. A folyamatosan növekvő megrendeléseknek köszönhetően szükségessé vált a termelés bővítése. A Rational így ezzel kapcsolatban már döntött, és lefektette az új gyár alapkövét.

A Wittenheim/Alsace telephelyén 2023 tavaszától egy 10 000 négyzetméteres új épületbe helyezik át a termelést, az irodákat, a képzési központot és a vállalati éttermet.

„Miután már 2015-ben bővült a termelés, most újra ki kell igazítanunk a kapacitást, hogy kielégítsük a növekvő keresletet” – fejtette ki Peter Wiedemann, a Rational technológiai vezetője a felavató ünnepségen. A Wittenheimben gyártott készülékek 120 országba indulnak. A vállalat összesen 30 millió eurót fektet be az új épületbe, így évente 25 000 darab készülékkel nő a termelési kapacitás. Emellett a mintegy 100 munkavállalónak helyet adó irodakomplexum, a képzési központ, a 300 férőhellyel rendelkező vállalati étterem és egy kisebb múzeum is helyet kap.

Az új épület látványterve

Fotó: Rational AG

Ugyanakkor a Rational kihasználja a fenntartható épület építésének egyedülálló lehetőségét. Például a hatékony és anyagtakarékos acélszerkezet erősen szigetelt lesz, és így rendkívül energiahatékony. Ennek kiegészítéseként az épületet hőszivattyúval fűtik és hűtik, intelligens, nappali fénytől függő LED-világítás-vezérléssel külön világítási zónákkal, és a homlokzati üveg nagy aránya biztosítja majd a lehető legjobb munkakörülményeket.

iVario PRO 2-S

Fotó: Rational AG

„Az 50 000. iVario is azt bizonyítja, hogy kiváló termékeket gyártunk” – fejtette ki Wiedemann az iVario Pro 2-S évfordulós megünneplésén, amelyet Elodie Louvet rendelt a franciaországi Verdunben található Bistro d’Elo-hoz. Az étterem július 1-jei megnyitásához mindent időben üzembe helyeznek.

Louvet szerint: „Örömömre szolgál, hogy először használhatom az új iVario-t, és úgy érzem, mintha karácsonyi ajándékot várnék.” Mivel egyedül dolgozik a konyhában, az iVario és az iCombi Pro kombinációját választotta, és már tudja, hogy munkája alapjaiban változik meg.

Elodie Louvet rendelte meg az ötvenezredik iVario készüléket a franciaországi Verdunben található Bistro d’Elo-hoz

Fotó: Rational AG

Elodie Louvet-hoz hasonlóan a Rational is optimista a jövőt illetően: „Arra számítunk, hogy sokkal több vásárlót teszünk elégedetté” – mondja Wiedemann.

(X)