Nyugdíjba vonul Czimondor Nándor, a MenDan Hotel igazgatója

Forrás: turizmus.com

 2023. január 26. 16:35

Czimondor Nándor – a vendéglátásban és a szállodaiparban töltött 51 év után – visszavonul a zalakarosi MenDan Hotel igazgatói pozíciójából, de a jövőben is aktívan kíván részt venni a hazai turizmus életében.

A tanulmányai során már szakmai tapasztalattal rendelkező szakember szállodai pályafutását a keszthelyi Hotel Helikonban kezdte, majd az évtizedes helytállás után egy újabb évtizedig segítette a hévízi Hotel Aquát munkájával. Megfordult az ugyancsak hévízi Rogner, valamint Hotel Európa fit szállodákban, de részt vett a zamárdi Hotel Wellamarin megnyitásában is. Pályafutása jelentős részét Zalakaroson töltötte, ahol étteremigazgatóként, valamint igazgatóhelyettesként kezdett a jelenlegi MenDan Magic Spa&Wellness Hotel****superior szállodában, majd 2001 óta szállodaigazgatói feladatokat látott el.

Czimondor Nándor 51 aktív évet töltött a vendéglátásban és a szállodaiparban

Fotó: MenDan Hotel

A szálloda lapunkhoz eljuttatott búcsúztatója szerint Czimondor Nándor a munkája során szinte a vendégek között „élt", szakmai tudásával, tapasztalatával nagyon nagy szerepet vállalt a hotel napi operatív feladataiban, nagyon szoros viszonyt ápolt mind a kollégákkal, mind a vendégekkel – hozzáállásával példát mutatott, tanított. A „helyben kezelés, megoldás" szinte a mottójává vált, a vendégeket mindig partnerként kezelte.

Vallja, hogy élete és munkája során mindig szerencséje volt, mert nagyon értékes és szakmailag elismert kollégákkal, csapattal dolgozhatott, kollégái ugyanezt tartják róla.

Nyugdíjas éveiben sem tud szálloda és turizmus nélkül élni, így tanácsadóként a jövőben is segíti a MenDan munkáját, az ő szavaival élve „alkalmazottként nem, de alkalmanként igen", valamint három szívügyének tekintett feladat megvalósításában is aktív szerepet vállal még. Ilyen a közös szállodai jogi képviselet a szakma és a vendégek érdekében, a hobbi kontra valódi ételallergiás vendégek megkülönböztetésének módja, valamint a szálláshelyek „zöldítése" az élelmiszerpazarlás visszaszorításán keresztül.

Czimondor Nándor a jövőben a czimondornandor@gmail.com e-mail címen érhető el, a telefonszáma változatlan.

A Turizmus.com érdeklődésére a MenDan Hotel jelezte, a szállodaigazgató utódlásáról még nem született döntés, arról a későbbiekben adnak majd tájékoztatást.