Innovatív gasztrorandevúk - TP 2014. május

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2014. május 15. 15:22

A Stílusos Vidéki Szállodák két alapító tagja és az Őszinte Vidéki Konyhák éttermi társaság egymásra találásából alakult ki a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), amely a Budapesti Gourmet Fesztivál mintájára 2012 februárjában a Rosinante Fogadóban elindította gasztrorandevú-sorozatát.

Az összefogással az ínyenc utazóknak szeretnének új vagy kevéssé ismert, hazai kulináris desztinációkat kínálni, valamint családias rendezvényeken népszerűsíteni a magyar gasztronómiai palettát színesítő, szívből jövő vendéglátáson alapuló kézműves éttermeket.

A jelenleg 13 taggal rendelkező egyesület elnöke Ruprecht László, több elismert étterem kreatív séfje. Az éves rendezvények mellett újabban kisebb regionális gasztrorandevúkat is tartanak, idén eddig Villányban és Palkonyán, május végén Budapesten jönnek össze. Szeptemberben Debrecenben lesz az éves találkozójuk.

Az egyesületnek honlapja és blogja is van, receptekkel színesített kiadványuk pedig hamarosan elkészül. Ezenkívül közös kampányokkal és ajánlatokkal népszerűsítik magukat. A közös kalapba itt is mindenki egységesen ad bele. Az új jelentkezőket két tag ajánlásával, többségi döntéssel veszik fel.

Az elmúlt két év jelentős emelkedést hozott az éttermek ismertségében, többségük önálló kiránduló célpont lett. A forgalom emelkedésére jó példa a Rosinante, ahol megduplázódott az à la carte fogyasztás.