Az Air Canada Rouge bővíti kapacitásait Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2016. november 18. 18:24

A kanadai légitársaság bejelentette, hogy megkezdte a jegyek értékesítését jövő nyárra a Toronto–Budapest között heti öt alkalommal közlekedő járatra, amely az idei évhez képest korábban kezdi meg üzemelését – közölte a Budapest Airport.

Az Air Canada Rouge nem csak visszatér, hanem még több járatot üzemeltet jövőre Budapest és Toronto között. Ráadásul az Air Canada szabadidős légitársasága sokkal korábban, már május 19-én elindítja a nyári járatokat, s a nyári csúcsszezonban – vagyis júniustól szeptemberig – heti öt járatot üzemeltet 2017-ben, hétfő és péntek kivételével a hét minden napján, ami 56 százalékos ülőhely-bővítést jelent. A légitársaság az indulási időpontokon nem változtat: a Boeing 767-300ER típusú gép valamennyi járatnapon délelőtt 10 órára ér Budapestre és pontosan délben indul vissza Torontóba.

A légitársaság utasainak okmány- és biztonsági ellenőrzését, szűrését már a budapesti repülőtéren elvégzik, ami jelentősen lerövidíti a várakozást az utasok számára a kanadai érkezéskor. Ráadásul Toronto Pearson repülőterén az Egyesült Államokba tartó átszálló utasok átesnek az ún. pre-clearance eljáráson, ami után már kényelmesen és gyorsan, a zöld folyosókon keresztül léphetnek be az USA repülőterein. Ez az eljárás a magyar, a kanadai és az amerikai hatóságok közötti szoros együttműködés révén jött létre és egyben komoly elismerése a budapesti repülőtér biztonsági színvonalának – hangsúlyozta közleményében a Budapest Airport.

 

Az Air Canada Rouge torontói járata egyébként az Egyesült Államok mellett számos egyéb desztináció irányába, így a Karib-térségbe, Mexikóba és egész Latin-Amerikába is kínál átszállásokat.

A járatot a légitársaság 282 személyes Boeing 767-300ER szélestörzsű repülőgéppel üzemelteti. A repülőgép utastere két osztályos elrendezést kínál, 24 Premium Rouge üléssel a repülőgép elején a businessosztályú utasok számára, ami extra lábteret és kibővített szolgáltatásokat nyújt, illetve 258 turistaosztályú ülést (közte 35 ún. Preferred ülés megnövelt lábtérrel) – az utastér hátsó részén.