Az Easyjet 1700 járatot szüntet meg a nyári szezonban Gatwicken

Forrás: turizmus.com

 2023. július 10. 17:57

Az EasyJet a légiforgalmi irányítással kapcsolatos problémákat és az európai légtérkorlátozásokat okolta azért a döntéséért, hogy a nyári időszakban mintegy 1700 járatot töröl, melyek a Gatwick repülőtérre érkeznének vagy onnan indulnának. A járatritkítás közel 200 ezer utast érint.

A légitársaság július 10-én közölte, hogy nem tudja teljes nyári menetrendjét teljesíteni, melyért az európai légtér túlterheltségét és a légiforgalmi szolgálatoknál tapasztalható munkaerőhiány miatti kapacitásproblémákat okolták. Ezeket a légitársaság szerint több tényező is erősítette, többek között az, hogy az ukrajnai háború miatt 20%-kal szűkült az európai légtér, de megemlítették a további sztrájkok veszélyét is.

A légitársaság nyilatkozata szerint az érintett közel 200 ezer utas 95%-át már át is foglalták más járatokra

Fotó: 123rf.com

Az EasyJet közleményében jelezte, hogy továbbra is 90 ezer járatot üzemeltetnek és teljes létszámú személyzettel folytatják a nyári szezont, az érintett utasok 95%-át pedig már át is foglalták más járatokra.Az 1700 törölt járat a diszkont légitársaság teljes nyári menetrendjének mintegy két százalékát teszi ki. A bejelentés az egyik legforgalmasabb hónapban érkezett: a brit repülőtereknek közel négy éve nem volt ekkora forgalma a Cirium légiközlekedési elemző cég szerint, júliusban összesen 92 404 járat indul majd az ország légikikötőiből.