Az üzleti utazások jövője

Forrás: turizmus.com

 2021. június 11. 10:51

A BrainTrust legfrissebb, az üzleti utazásokról szóló turisztikai barométeréből kiderült, hogy az ágazat teljesítménye a következő két évben több mint 50%-kal fog növekedni, bár a Covid előtti szint visszanyerését egyelőre csak 2025-re jósolják.

A tanulmány azt is kiemeli, hogy az üzleti utakra szakosodott utazási irodák a világjárvány után közel 60%-os piaci részesedést fognak szerezni, annak ellenére, hogy az utazási szolgáltatók között "erős háború" alakulhat ki a közvetlen eladások növeléséért - írja legfrisebb hírlevelében a VIMOSZ.

A közvetítők száma növekedni fog, hiszen az üzleti utak tervezése, mind egyénileg, mind csoportosan, sokkal összetettebb lesz a jövőben. A jelentés szerint az üzleti utazások idén elérik a 2019-es adatok 52%-át, majd 2022-ben és 2023-ban további erőteljes fellendülést mutatnak, egészen 83%-ig. A következő két évben az üzleti utaztatás a járvány előtti szinten lesz.

Az utazás főbb okai között a jelentés a munkavállalók személyes találkozóját említi leginkább, ugyanakkor a stratégiai rendezvények is várhatóan gyakrabban hozzák össze az emberek kisebb csoportját.

A "bleisure" utazások (az üzleti és a szabadidős utazások kombinációja) nagyobb aktivitást fognak mutatni, mivel egyre több új utazó választja az utazások ezen formáját.

Népszerűbbek lesznek az üzleti és szabadidős célú utakat ötvöző bleisure utazások

Fotó: 123rf.com

A jelentés azonban egy sor olyan tényezőt is megemlít, amelyek negatívan befolyásolhatják az üzleti utazásokat, például az egészségügyi vészhelyzeteket, amelyek továbbra is hatással lehetnek a hosszú távú utazásokra, különösen azokban az országokban, ahol nem valósul meg a nyájimmunitás, ami 2022-ben és 2023-ban nagy hatással lenne a piacra.

Hasonlóképpen az otthoni munkavégzés is hatással van az utazásra, például jelentősen csökken a rövid távú utazások száma. A digitális eszközök egyre inkább a normává válnak, ami jelentősen, negatívan befolyásolja a nem létfontosságú utak arányát.

Az egyik tényező, amely a legnagyobb hatással lesz az üzleti utazási ágazatra, a 2030-as menetrendbe foglalt fenntartható fejlődési céloknak való megfelelés lesz, ahol a környezetről való gondoskodás prioritást élvez.

A tanácsadó cég előrejelzése szerint mivel az üzleti utazásoknak fenntarthatóbbá kell válniuk, az iparág növekedési üteme nem lesz olyan magas, mint az elmúlt évtizedekben.

hatással lehetnek a hosszú távú utazásokra, különösen azokban az országokban, ahol nem valósul meg a nyájimmunitás, ami 2022-ben és 2023-ban nagy hatással lenne a piacra. Hasonlóképpen az otthoni munkavégzés is hatással van az utazásra, például jelentősen csökken a rövidtávú utazások száma.

A digitális eszközök egyre inkább normává válnak, ami jelentősen, negatívan befolyásolja a nem létfontosságú utak arányát.

Az egyik tényező, amely a legnagyobb hatással lesz az üzleti utazási ágazatra, a 2030-as menetrendbe foglalt fenntartható fejlődési céloknak való megfelelés lesz, ahol a környezetről való gondoskodás prioritást élvez.

A tanácsadó cég előrejelzése szerint mivel az üzleti utazásoknak fenntarthatóbbá kell válniuk, az iparág növekedési üteme nem lesz olyan magas, mint az elmúlt