Bővíti légitársasági megoldásait az Amadeus

Forrás: turizmus.com

 2015. július 10. 10:54

Az Amadeus megvásárolja az Accenture lányvállalataként működő, légitársaságok számára technológiai és üzleti megoldásokat kínáló Navitaire-t, 380 millió dollárért.

A Navitaire – amely főként a diszkont és hibrid légitársaságoknakra fókuszál – jelenleg több mint 50 partnerrel rendelkezik, köztük az AirAsia, a Ryanair, a Transavia, a Vueling és a Wizz Air egyaránt megtalálható. A cég a foglalások, a másodlagos bevételek, a hűségprogramok, a revenue menedzsment, a számlázás és az üzleti információk terén kínál bevételnövelő és költségcsökkentő megoldásokat.

A Navitaire megvásárlásával a diszkont szegmensben bővül az Amadeus Altea eddig főként a hagyományos légitársaságok számára kínált termékskálája, így a GDS a fuvarozók szélesebb körét tudja kiszolgálni. Az Amadeus a két termékportfóliót külön kezeli, és mindkettőben további fejlesztéseket tervez. A cég úgy véli, a tranzakció segítségével hatékonyabban tudja majd elősegíteni a légitársasági társulásokon és csoportokon belüli különböző típusú légi cégek összekapcsolását, amelyek kölcsönösen javítják egymás hatékonyságát.

„A Navitaire tapasztalata, iparági know-how-ja, ügyfélköre és erős termék portfóliója jelentős lépés az Amadeus számára a diszkont és a hibrid szegmensben” – mondta Luis Maroto, az Amadeus elnök-vezérigazgatója. „A légitársaságok, mérettől és kategóriától függetlenül egyaránt komoly versennyel szembesülnek a folyamatosan növekvő fogyasztói elvárások miatt, és ezen tranzakció segítségével minden típust ki tudunk szolgálni olyan technológiával, amely új bevételekhez és féken tartott költségekhez vezet.”

Az akvizíció részeként közel 550 Navitaire alkalmazottat – köztük a cég felsővezetését – veszi át az Amadeus. A tranzakció a szükséges hatósági engedélyek megszerzése után várhatóan az idei év végén zárul le.

Egy másik megállapodás szerint az Accenture és az Amadeus szövetséget kötöttek, hogy közösen segítség a légitársaságokat a digitális átalakulásban és globális szinten javítsák hatékonyságukat. A szövetség kombinálja az Amadeus és a Navitaire iparági megoldásait az Accenture légitársasági tapasztalataival és globális kapcsolataival.

Az Amadeus és az Accenture együtt fókuszálnak a digitális utazási szolgáltatásokra, különösen a kereskedelmi utasok terén, hogy gördülékeny utazási élményt biztosítsanak számukra. Az Accenture az Amadeus stratégiai partnere lesz a légitársasági IT üzleti konzultációban, a technológiai konzultációban, a rendszer-integrációban, az üzleti folyamatok kiszervezésében és a digitális szolgáltatásokban.

Egy újabb megállapodás keretében az Accenture fogja biztosítani az Amadeus számára az infrastruktúra kiszervezését, applikációkat és kutatásokat, valamint fejlesztési szolgáltatásokat. A meglévő és a jövőbeni Navitaire ügyfelek számára az Accenture továbbra is biztosítja a hosting szolgáltatást.