Dél-Amerika várja a magyarokat

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 05. 15:01

A TAP Portugál légitársaság hazai képviseletének meghívására Budapestre látogatott a dél-amerikai Condor Travel három kollégája, és tárgyalásokat folytatott 12 hazai tour operatorral az együttműködési lehetőségekről.

A csaknem 40 éves múltra visszatekintő, éves szinten 70 millió dolláros bevétellel rendelkező cég a B2B működésre specializálódott. Dél-Amerika 6 országában van jelen, az egyik legnagyobb beutaztatónak számít a piacon. Budapestre Peruból, Argentínából és Brazíliából érkeztek a cég képviselői, de jelen vannak még a cég Equadorban, Chilében és Bolíviában is.

Martin Schmidt a perui iroda igazgatója, Carlos Barros, a brazil vállalat vezetője, és Martin Perez, az argentin iroda menedzsere a találkozót rendkívül hasznosnak és eredményesnek értékelték, és bíznak a folytatásban. A hazai tour operatorok elsőkézből tudhattak meg tőlük információkat a dél-amerikai újdonságokról, fejlesztésekről, új légi járatokról, kombinációs lehetőségekről, az Olimpia utáni életről.

Cégükről szólva kiemelték: számukra elsődleges a partnereik elégedettsége, portfóliójuk sem aszerint alakult ki, hogy ők milyen csomagokat állítanának maguktól össze, hanem aszerint,  mire van igény. Mivel a legkülönbözőbb érdeklődésű és igényű partnerrel állnak kapcsolatban a világ minden tájáról, lehet mondani, hogy gyakorlatilag nincs olyan kérés, amit ne tudnának azonnal megoldani. További előnyt jelent, hogy hiába szerepel a csomagban több ország látnivalóinak kombinációja, egy távoli, kelet-európai tour operatornak fontos szempont, ha csak egy céggel kell szerződnie, egy árat fizetnie egyetlen bankszámlára, és egy személlyel kell kapcsolatot tartania, miközben minden országban egységes megjelenés, színvonal és brand mentén vehetik igénybe az utasok a szolgáltatásokat. Mivel 24 órás ügyelettel rendelkeznek és az egyes országokban az irodák egymással is állandó kapcsolatban állnak, minden váratlan helyzetre azonnal tudnak reagálni.

 

Mint megtudtuk, a kínálatban tematikus brandeket is kidolgoztak. Az egyik kifejezetten az outdoor érdeklődésű vendégeknek kedvez, akik a hagyományos látnivalókon túl például kerékpározhatnak az Andokban, szörfözhetnek Lima partjainál, túrázhatnak Patagóniában, hajózhatnak az Amazonason, vagy búvárkodhatnak a brazil partok mentén. A másik kiemelt brand, az Infinity olyan különleges élményeket kínál, amelyek nem foglalhatók le csak úgy egyszerűen az interneten. Például a városnéző túra kiegészülhet egy pohár pezsgővel különleges helyszínen és kilátással. Szintén nagyon népszerűek a gasztronómiai programok, amelyek tartalmazhatnak például borkóstolókat, főzőtanfolyamokat, vagy vacsorákat helyieknél, az otthonukban. Kiemelten kezelik továbbá a társadalmi szerepvállalást, ez programjaikban is megjelenik.

A Condor Travel szeretne egész Kelet-Európában erősíteni, hazánkon kívül Csehország, Lengyelország, Horvátország, Románia irányába is nyitnának.