Gyermekotthonnak adományozott fa játszóházat a GYSEV Zrt.

 2013. december 09. 14:12

Kerti fa játszóházat adományozott a GYSEV Zrt. soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonának. Az intézmény ápolást, gondozást és intézményi ellátást biztosít többek között fogyatékos, gyengén látó, vak, hallássérült, mozgáskorlátozott és pszichiátriai kezelésre szoruló gyermekek számára.

A fa játszóházat a gyermekotthon I. gondozási egységének kiskorú lakói fogják használni.

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. a megfelelő utaskiszolgálás mellett fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást is, ezért kiemelt figyelmet fordít arra, hogy segítséget nyújtson a rászorulók számára. A vállalat úgy döntött, hogy a GYSEV cégcsoporthoz tartozó Hotel Sopron fa játszóházát a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonának ajándékozza. A társaság a szálloda által már nem használt játékot olyan helyre szerette volna felajánlani, ahol segítséget jelenthet egy kültéri játszótér elhelyezése.

A GYSEV Zrt. az európai uniós előírásoknak megfelelő játszóház szállítását is biztosította a gyermekotthon részére. A farönkből készített játék egy toronyból, létrából, csúszdából és hintából áll.

A gyermekotthon ápolást, gondozást és intézményi ellátást nyújt középsúlyosan és súlyosan értelmi fogyatékos, gyengénlátó, vak, siket, mozgáskorlátozott, Down és Rett-szindrómás gyermekeknek.

„Nagyon örülünk a felajánlásnak, intézményünk szívesen fogad minden hasonló segítséget, hiszen nagyon fontos, hogy új élményekkel gazdagíthassuk a gyermekeket. A kültéri fajátékot az I. gondozási egység kiskorú lakói fogják használni" – mondta Dr. Baikó Erzsébet, a Fogyatékos Gyermekek Otthonának intézményvezetője.

„A GYSEV Zrt., mint a régió egyik meghatározó nagyvállalata fontosnak tartja, hogy rászoruló embertársainkon segítsünk. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a százezer forint értékű kerti fajátékok mellett anyagilag is támogatjuk a Fogyatékos Gyermekek Otthonát: csatlakoztunk a Kisalföld napilap kezdeményezéséhez, melynek keretében a GYSEV Zrt. 300 ezer forint támogatásban részesíti az intézményt" – mondta Skála János, a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese.