Heti három járatot indít Münchenből Debrecenbe a Lufthansa

Forrás: turizmus.com

 2016. április 04. 16:19

Márciusban 138%-kal többen, mintegy 23 279-en használták Magyarország második legnagyobb és a régió egyik legdinamikusabban fejlődő repülőterét, a Debrecen Airportot.

Az első negyedévi utasforgalom is több mint a duplájára nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest. Ez az eredmény egy újabb siker és rekord is a Debrecen Airport és a magyarországi regionális repülőterek több évtizedes történelmében.

Debrecen Airport

2015. március

2016. március

Változás

Utasforgalom (fő)

9800

23279

138%

 

 

 

Debrecen Airport

2015. Q1

2016. Q1

Változás

Utasforgalom (fő)

27950

58700

110%

 

 

 

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2016-os márciusi és az első negyedéves eredményeket úgy kommentálta:

"A Debrecen Airport utasforgalmának dinamikus növekedése márciusban is folytatódott sőt a két hosszú hétvégének ill. a tavaszi szünet élénk forgalmának köszönhetően bőven túlszárnyaltuk a tavalyi márciusi ill. a téli hónapok utasforgalmát is. A vonzáskörzetből egyre többen választják a repülőterünket, hiszen 2015. decembere óta már Európa hat gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek. Az új járatok jelentősen hozzájárulnak a turizmus fejlődéséhez mind Debrecenben mind a kelet-magyarországi régiókban. Március közepe óta rendszeres transzferszolgáltatást is biztosítunk  Nagyvárad és a Debrecen Airport között, amely bővíti a repülőtér vonzáskörzetét és egyben segíti a járataink kihasználtságát is."

 

Az áprilisi hónap további fejlődést hoz a menetrendszerinti járatokat illetően, hiszen április 11-től a Lufthansa City Line is járatot indít Debrecenbe Münchenből heti 3 alkalommal. A nyári szezonban charterjáratok állnak majd az utasok rendelkezésére és ezekkel Törökországba, Észak-Ciprusra, Bulgáriába és három görög meseszép szigetre, Krétára. Korfura és Zakyntosra is repülhetnek. Erfurtból, Lipcséből és Drezdából pedig német turisták érkeznek charterjáratokkal Debrecenbe és a régióba. A sok új járatnak köszönhetően Kelet-Magyarország is felkerült az európai turisztikai térképre.

Menetrendszerinti járatok 2016-ban Debrecen Airportról:

Légitársaság

Úti cél

Heti frekvencia

Wizzair

London Luton

10

Wizzair

Eindhoven

3

Wizzair

Milánó-Bergamo

2

Wizzair

Párizs-Beauvais

2

Wizzair

Brüsszel-Charleroi

2

Wizzair

Malmö

2

Lufthansa City Line

München

3 (2016.04.11-től)