Késett a hurghadai járat, de rendben megérkezett

Forrás: turizmus.com

 2023. április 11. 09:50

A Fly Egypt szokásos vasárnapi hurghadai charterjárata műszaki okok miatt csak hétfőn kora este tudott elindulni Budapestről a meghírdetett eredeti időpont helyett. Az ETI utasai így 22 órás késéssel ugyan, de szerencsésen megérkeztek az egyiptomi üdülőhelyre.​

A járattal kapcsolatban a bulvársajtóban megjelent (fél)információkra reagált az ETI Magyarország, irodavezetője, Kerekes Gábor. Lapunk kérdésére elmondta, hogy „a közel 22 órás késés ténye adott, de fontos megjegyezni, hogy sok év és több száz induló járat után ez az első ilyen mértékű késés."

Műszaki okok miatt 22 órás késéssel érkeztek meg az ETI húsvéti charterjáratának utasai Hurghadára

Fotó: 123rf.com

A szakember hozzátette, hogy egyes sajtóértesülésekkel ellentétben a késés a Fly Egypt járatát (és nem az Egypt Air járatát) érintette, hiszen velük repülnek már évek óta. A késésnek műszaki oka volt, tudtuk meg. „A légitársaság földi kiszolgáló cége minden jogszabályi és szerződéses kötelezettségének időben és következetesen eleget tett" – jegyezte meg Kerekes Gábor.

Hozzátette, az igénybe nem vett szolgáltatásokat az ETI méltányosságból, saját hatáskörének keretei között ellentételezi.

A szakember felhívta az érintett utasok figyelmét arra, hogy közvetlenül a légitársaság felé is érdemes eljuttatni egy beadványt ebben a témában. Sőt, ha az utasbiztosítás tartalmaz fedezetet járatkésésre, azt is érdemes igénybe venni.