Másfélmilliomodik Wizz-utas Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 28. 16:19

A Wizz Air másfél milliomodik utasát üdvözölte debreceni járatain. A szerencsés utas a lárnakai járattal érkezett Debrecenbe.

Az első debreceni Wizz Air járat 2012-ben indult el, azóta a légitársaság két bázisgépet is telepített a hajdú-bihari megyeszékhelyre.

A Wizz Air másfél milliomodik utasát üdvözölte debreceni járatain

Fotó: Wizz Air

Folyamatos bővülés és fejlesztések

A Wizz Air 2019-ben már csaknem négyszázezer utast szállított Debrecenből induló és oda érkező járatain, ami meghaladja a légitársaság tavaly egész évi forgalmát, és évi közel 57%-os növekedést jelent.

 

A Debreceni Repülőtér 2012-től része a Wizz Air hálózatának, 2015 óta pedig Wizz Air-bázisként üzemel.

Az elmúlt hét évben a légitársaság másfél millió utast szállított a megyeszékhelyről 11 országba, 14 útvonalon.

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: a légikikötő utasforgalma évről évre rekordokat dönt, tavaly a reptérnek már 380 ezer utasa volt, ami több mint húsz százalékos növekedést jelent az előző évihez képest. Mintegy 600 ezer utassal számolnak idén, a 2012-es indulás óta ez lesz a legnagyobb növekedés a reptér életében.

A szerencsés utas a lárnakai járattal érkezett Debrecenbe.

Fotó: Wizz Air

Kiemelte, a kassai és a nagyváradi reptér adataival összevetve látható, hogy a debreceni légikikötő válik a térség legnagyobb forgalmú regionális légikikötőjévé.

Az önkormányzat elkötelezett a reptér további fejlesztése mellett, a következő években a kormánnyal együttműködve átfogó fejlesztésekre készülünk, amelyek jelentős kapacitásnövelést tesznek majd lehetővé - hangsúlyozta a városvezető.

 

A Wizz Air is fut

Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs managere a mai sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a Wizz Air 2020-ig névadó szponzorként támogatja a október 5-én megrendezendő Debrecen Runway Run elnevezésű különleges, a debreceni repülőtér kifutópályáján megrendezett futóversenyt.

A Wizz Air régóta elkötelezett az emberek mobilizálása és az aktív életmód népszerűsítése iránt: a légitársaság 2014 óta névadó szponzora a Wizz Air Budapest Félmaratonnak, valamint több futórendezvényt is támogat bázisvárosaiban Európa-szerte.

A Wizz Air elkötelezett az aktív életmód népszerűsítése iránt

Fotó: Wizz Air

A Wizz Air Debrecen Félmaraton, a Wizz Air Kijev Városi Maraton, a Wizz Air Kolozsvár Maraton, a Wizz Air Szófia Maraton, a Wizz Air Katowice Félmaraton és a Wizz Air Szkopje Maraton mind rendkívüli népszerűségnek örvend a helyi amatőr és profi futók, valamint a városokba látogató futóturisták körében.

2018-ban Európa-szerte több mint 55 000 futó vett részt ezeken a rendezvényeken.