Wizz Flex-kompenzáció 15 napon belül

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 19. 12:08

Megkezdte a Wizz Air az értesítő e-mailek kiküldését a Wizz Flex szolgáltatással kapcsolatos kompenzációról.

A légitársaság tájékoztatása szerint a jogosult utasok ebből a levélből minden információt megkapnak arról, hogy milyen formában és milyen határidőkkel juthatnak hozzá a kompenzációhoz.

A kompenzációt a Wizz Air a fogyasztók WIZZ fiókjában írja jóvá a levél kiküldését követő 15 napon belül, a feltöltött egyenleg öt évig használható fel vagy váltható át készpénzre. Az átváltással kapcsolatos tudnivalókról egy későbbi e-mailben tájékoztatja az utasokat a légitársaság. Öt év elteltével a fel nem használt kreditek értékét az SOS Gyermekfalu Alapítványnak utalja át a Wizz Air.

A feltöltött kompenzáció öt évig használható fel vagy váltható át készpénzre

Fotó: Wizz Air

Mint azt július végén megírtuk, a Gazdasági Versenyhivatal elfogadta a Wizz Air kötelezettségvállalását, amelynek teljesítésével a 2010 óta Wizz Flex szolgáltatást igénybe vevő fogyasztók összesen mintegy 250 millió forint kompenzációban részesülnek.

A repülőjegy-kiegészítő szolgáltatás  – melynek lényege, hogy megvásárlói külön díj nélkül, az esetleges vitel- és poggyászdíj-különbözet megfizetésével módosíthatják a repülőjegyüket – vizsgálatát fogyasztói panaszok alapozták meg.

A hivatal akkori tájékoztatása szerint a kompenzációban részesülő fogyasztók száma 120 ezer és 220 ezer közé tehető, az átlagos összeg pedig 8,3 euró lesz utasonként.

Kapcsolódó cikkek