Itt a We Love Balaton 2020-as balatoni zsebkönyve

Forrás: turizmus.com

 2020. július 22. 11:14

Ez már a harmadik nyár, amikor a We Love Balaton ingyenes útikönyvet dob piacra. 156 oldalba sűrítették mindazt, amit a Balaton képes nyújtani az idelátogatóknak.

"Azért kezdtünk bele a nyomtatott kiadvány megírásába, mert nem találtunk olyan átfogó, kultúrával, gasztronómiával, programokkal és természeti látnivalókkal foglalkozó zsebkönyvet, amely segített volna ötletekkel a balatoni nyaralás során" – idézi fel a We Love Balaton a balatoni zsebkönyv születését.

A szerkesztőség a mostani kiadáshoz a 2019-es zsebkönyvet vette alapul, azt újította meg, frissítette és egészítette ki, idén a járványbiztos nyaralás jegyében. Amellett, hogy átfogó toplistákkal segítenek eligazodni a Balatonnál, külön bemutatják a régiókat, Balatonfüred, a Káli-medence, a Badacsony, Keszthely, Balatonboglár, Balatonlelle és Siófok környékét sok-sok hasznos hellyel és látványossággal, és az ezeket összefogó toplistákkal.

Balatoni gasztronómia, túrák, látnivalók 156 oldalon

Fotó: We Love Balaton / Heim Alexandra

Az aktív kikapcsolódás jegyében a hosszú hétvégét átfogó "road trip" ezúttal bringatúrává alakult: az olvasó megtudhatja, hogy lehet egy igazán tartalmas tekerést véghez vinni északon és délen. Szintén újdonság, hogy egy-egy toplista erejéig megmutatják, érdemes mélyen beautózni Somogyba és Veszprém megyébe, a Balatontól egyórányira is rengeteg értéket lehet felfedezni.A kiadvány változatlanul ingyenes, az abban szereplő kiemelt helyeken, valamint a helyi Tourinform-irodákban lehet majd elérni. Ahogy az online verzió, úgy a print is nyit a külföldi nyaralók felé: angol nyelven is megjelenik.

A fővárosban hamarosan elérhető lesz a We Love Budapest és a We Love Hungary című útikönyv is (a Balatonhoz hasonlóan magyar–angol nyelven), amelyek elárulják, hol érdemes enni, inni és lenni a fővárosban, illetve az ország hat különböző turisztikai régiójában (Sopron, Mátra-Bükk, Tokaj-hegyalja és Felső-Tisza, Debrecen, Szeged és Pécs) – olvasható a We Love Balaton oldalán.